Hak-İş Genel Başkanı Arslan: ''Devletin asla ortağı olamaz'' - K. - Son Dakika
Güncel

Hak-İş Genel Başkanı Arslan: ''Devletin asla ortağı olamaz'' - K.

Hak-İş Genel Başkanı Arslan: \'\'Devletin asla ortağı olamaz\'\' - K.

Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan, demokrasilerde devletin asla ortağı olamayacağını belirterek, "Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin birliğini, bütünlüğünü ve gücünü zayıflatacak hiçbir atılımın, hiçbir yapının içinde olmamalıyız" dedi.

27.02.2014 21:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan, demokrasilerde devletin asla ortağı olamayacağını belirterek, "Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin birliğini, bütünlüğünü ve gücünü zayıflatacak hiçbir atılımın, hiçbir yapının içinde olmamalıyız" dedi.

Arslan, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesinde çalışan işçilerin Hizmet-İş Sendikası'na bağlanmaları nedeniyle Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezi'nde düzenlenen törende, yaptığı konuşmada, belediyede çalışan yaklaşık 2 bin 200 işçinin artık kendi sendikalarında olduğunu söyledi.

Toplantı çıkışında, gazetecilerin sorularını cevaplayan Arslan, "paralel yapı"nın telefon dinlediği iddialarına ilişkin bir soru üzerine, yaşanan olayların Türkiye için büyük bir kayıp olduğunu kaydetti.

Türkiye'nin hem bölgesinde hem de dünyada oyun kurucu bir ülke olma noktasında çok önemli mesafeler aldığını dile getiren Arslan, şöyle konuştu:

"Türkiye büyük bir gelişme gösterdi. Türkiye her alanda ekonomik, sosyal, siyasal ve toplumsal yönden ciddi değişimleri gerçekleştirdi. Son 10 yılda Türkiye gerçekten dünyanın gözdesi oldu. Bu büyümeden rahatsız olanlar ülkenin hızını kesmeye yönelik bazı eylemler yapıyor. Dolayısıyla bu hızı kesmeye yönelik Türkiye'nin bölgesinde yeni bir rol üslenmesine yönelik gücünü ve tahkikatını engellemeye yönelik bütün yapılar, Türkiye'ye büyük bir kötülük yapmaktadır. Biz Türkiye'nin rotasından Türkiye'nin istikametinden sapmaması için gereken katkıyı ve desteği vermeye hazırız. Demokrasilerde temel bir kural vardır. Devletin asla ortağı olamaz. Devlet asla ortak kabul etmez."

Türkiye'de yaşayan vatandaşlar olarak farklı görüşleri olabileceğini fakat devletin tek olduğunu vurgulayan Arslan, "Hep beraber Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin birliğini, bütünlüğünü ve gücünü zayıflatacak hiçbir atılımın hiçbir yapının içinde olmamalıyız. O nedenle Türkiye'de son günlerde tartışılan bu konu gerçekten Türkiye'ye çok büyük kan kaybettiriyor, enerjimizi kaybettiriyor. Ciddi şekilde Türkiye içerisinde ve uluslararası çevrelerin bir kısım operasyonlarına fırsat veriyor" dedi.

Olaylardan herkesi ders çıkarmaya davet eden Arslan, birlik beraberlik içerisinde ülkeyi koruma çağrısı yaptı.

Türkiye'nin badirelerin içinden çıkacak güven ve geçmişe sahip olduğunu vurgulayan Arslan, sözlerine şöyle sürdürdü:

"Asla devlete paralel yapı içerisinde olunamaz, olmamalıyız. Kimse de bu konuda heveslenmemelidir. Türkiye bu badirelerden de inşallah çıkacaktır. Milletin duası, milletin iradesiyle bu sorunlar aşılacaktır. Eğer halkımız bu iktidardan memnun değilse Türkiye Cumhuriyeti yurttaşları demokratik yollardan getirdiği iktidarı, getirdiği belediye başkanını demokratik yollarla da gönderebilir. Önümüzde 30 Mart seçimleri var. Türk milleti kararını ne yönde verirse herkes buna saygı göstermelidir. Ama sandık dışında, seçim dışında, milli irade dışında, siyaseti yeniden dizayn etmek, Türkiye'de yeni bir dizayn oluşturmak, Türkiye'ye yeni bir anlayış getirmek isteyenlerin de karşısında olmak zorundayız. Demokrasi hepimiz için, sandık hepimiz için milli iradeye herkes saygı gösterecek. Onun için 30 Mart önümüzde var. 30 Mart'ta halkın iradesine hepimiz saygı göstermeliyiz."

- "Güzel bir toplu iş sözleşmesi imzalayacağız"

Arslan, bir gazetecinin Medya-İş Sendikası'nın yetki sürecine ilişkin sorusuna ise şu yanıtı verdi:

"Bu gerçekten hüzün verici bir karar. Ekim 2012 tarihinden bu tarafa yetkili sendikayız. Fakat malum Türkiye Gazeteciler Sendikası, ki bunlar konuştuğu zaman mangalda kül bırakmazlar, emekten haktan konuşmaya başlarlarsa çok şeyler söylerler ama inatla ısrarla sendikamızın yetkisini önlemek için büyük bir çaba sarf ettiler. Nihayet ki Yargıtay da onayladı. Toplu sözleşme görüşmelerini başlattık. Dün Anadolu Ajansı Genel Müdürü Kemal Öztürk ile kısa bir görüşme yaptık. Bir an evvel Anadolu Ajansı çalışanlarının toplu sözleşmesini hayata geçireceğiz. Güzel bir toplu iş sözleşmesini imzalayacağız."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Hak-İş Genel Başkanı Arslan: ''Devletin asla ortağı olamaz'' - K. - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement