Hak-Sen Genel Başkanı Çivi Açıklaması - Son Dakika
Yerel

Hak-Sen Genel Başkanı Çivi Açıklaması

Kamu Çalışanları Hak Sendikaları Konfederasyonu (Hak-Sen) Genel Başkanı Ayhan Çivi, "Hükümet, Türkiye'de huzurun, barışın sağlanması için bir takım girişimlerde bulunuyor.

03.03.2015 15:48
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kamu Çalışanları Hak Sendikaları Konfederasyonu (Hak-Sen) Genel Başkanı Ayhan Çivi, " Hükümet, Türkiye'de huzurun, barışın sağlanması için bir takım girişimlerde bulunuyor. Toplumun kesimleri ile uzlaşma arayışı içerisindedir. Türkiye'nin geleceği için bizler barış ve huzurdan yanayız" dedi.

Çivi, beraberinde sendika genel sekreteri Özgür Tuncer, teşkilat sekreteri Cevdet Telefoncu ve Adalet Şube Başkanı Yaşar Temiz ile Elbistan ilçesindeki iş kollarını ziyaret etti.

Gittikleri bölgelerde sendikal faaliyetleri ve çalışmaları değerlendirip üyelerin sıkıntılarını dinlediklerini dile getiren Çivi, Türkiye'nin genel seçimlere doğru gittiğini ancak kamu çalışanlarının seçimden ziyade geçim derdinde olduğunu belirtti.

Yetkili memur konfederasyonunun 2014'de memur için 123 lira seyyanen maaş artışı aldığını anımsatan Çivi, şunları kaydetti:

"Ancak bu maaş artışı 2014 temmuz ayında enflasyona yenik düştü. Kamu çalışanları 2013'deki maaşlarına geri dönmek zorunda kaldı. Toplu sözleşmeye enflasyon farkı konulmadığı için maalesef memurlar yargıya dahi gidemiyorlar. Öyle bir toplu sözleşme yapılmış ki bu anlamda diğer konfederasyonları da bağlayacak şekilde hüküm getirildiği için hukuken de atılacak bir adım kalmamıştır. Maalesef memurlar enflasyonun altında ezilmiştir."

Şuanda Türkiye'nin gündeminde çok önemli konuların bulunduğunu ifade eden Çivi, "Hükümet, Türkiye'de huzurun, barışın sağlanması için bir takım girişimlerde bulunuyor. Toplumun kesimleri ile uzlaşma arayışı içerisindedir. Türkiye'nin geleceği için bizler barış ve huzurdan yanayız" diye konuştu.

Çivi, hükümetin kamu çalışanları ve emeklilerle de barışması gerektiğini düşündüklerini, 2015'de verilen yüzde 3+3'lük artışın kamu çalışanlarının temel ihtiyaçlarını karşılamaktan uzak olduğunu ileri sürdü.

En önemli taleplerinin, memurların çalışırken aldıkları ek ödemelerin emekli aylıklarına da yansıtılması olduğunu vurgulayan Çivi, "Emekliliği gelen memur arkadaşlarımız emekli olmaya çekiniyorlar. Ancak ikinci bir iş bulduklarında buna cesaret edebiliyorlar. Dolayısıyla ek ödemelerin emekli aylığı hesabında da dikkate alınmasını özellikle talep ediyoruz" diye konuştu.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Hak-Sen Genel Başkanı Çivi Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement