Hakim ve Savcılardan 12'si Tutuklandı - Son Dakika
Güncel

Hakim ve Savcılardan 12'si Tutuklandı

Bakırköy cumhuriyet Başsavcılığı tarafından haklarında gözaltı kararı verilen 140 hakim ve savcının arasında bulunan 12'si sevk edildikleri mahkemece tutuklandılar.

20.07.2016 03:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bakırköy cumhuriyet Başsavcılığı tarafından haklarında gözaltı kararı verilen 140 hakim ve savcının arasında bulunan 12'si sevk edildikleri mahkemece tutuklandılar. Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından haklarında gözaltı kararı verilen hakim ve savcılardan 98'i gözaltına alınarak sorgusuna başlanmıştı. Başsavcıvekilleri tarafından sorgulanan hakim ve savcılardan 16'sı "Silahlı terör örgütüne üye olmak" ve "Türkiye Cumhuriyet hükümetini kısmen veya tamamen görevlerini yapmasını engellemeye teşebbüs" suçlaması ile tutuklanmaları talebiyle mahkemeye sevk edildi.

Bakırköy Nöbetçi 6. ve 7. Sulh Ceza Hakimlikleri tarafından sorgulanan hakim ve savcılardan 12'si tutuklanarak cezaevine gönderildi. 4 hakim ve savcı ise haklarında yurt dışına çıkış yasağı konularak serbest bırakıldı. Gözaltındaki hakim ve savcıların hem savcılık sorguları hem de mahkemedeki sorguları devam ediyor. Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından geçtiğimiz Cumartesi günü Bakırköy, Küçükçekmece ve Bölge İdare Mahkemesi'nde görevli 140 hakim ve savcı hakkında gözaltı kararı verilmiş, bunlardan 98'i gözaltına alınmıştı. - İstanbul

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Hakim ve Savcılardan 12'si Tutuklandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement