Hakkari Belediye Eş Başkan Yardımcısı Gözaltına Alındı (3) - Son Dakika
Güncel

Hakkari Belediye Eş Başkan Yardımcısı Gözaltına Alındı (3)

Hakkari Belediye Eş Başkan Yardımcısı Gözaltına Alındı (3)

Başkan VEKİLİ YILDIZ SERBEST BIRAKILDITerörle Mücadele Şubesi ekipleri gözaltına alındıktan sonra Hakkari Adliyesi'nde ifade veren Belediye Eş Başkan Vekili Fatma Yıldız, hakında verilen yurt dışı yasağını ardından adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

11.04.2016 18:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Başkan VEKİLİ YILDIZ SERBEST BIRAKILDI

Terörle Mücadele Şubesi ekipleri gözaltına alındıktan sonra Hakkari Adliyesi'nde ifade veren Belediye Eş Başkan Vekili Fatma Yıldız, hakında verilen yurt dışı yasağını ardından adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Adliye çıkışında gazetecilere açıklamalarda bulunan Yıldız, "Daha önce katıldığım basın açıklamaları ve yürüyüşten dolayı gözaltına alındım. Üzerimizde psikolojik bir savaş yürütülüyor. 'Örgüt propagandası' gerekçesiyle ifadelerimiz alındı. Denetim serbestlik şartıyla serbest bırakıldım" dedi.

Eş Başkan Vekili Yıldız'ın yanında bulunan HDP Hakkari Milletvekili Selma Irmak ise sadece Yüksekova ilçesin'de değil Hakkari'nin tamamında fiili sokağa çıktma yasağının uygulandığını ileri sürdü. Irmak, "Burada bir sıkıyönetim uygulaması ile karşı karşıyayız. Bugün yaşadığımız durum da böylesi bir durumdur. Adresleri belli olan, makamlarında oturan, gelip-giden, çalışmalara katılan arkadaşlarımız evleri basılarak gözaltına alınmaya çalışılıyor. Şu anda Belediye Başkan yardımcısı arkadaşımız ise hala gözaltında. Bu uygulamaların tamamının hukku dışı olduğunu belirtmek isteriz. Bir seçilmiş belerdiye eş başkanının basın açıklaması yapması, halkın taziyesine gitmesi, şehrin etkinliklerine katılması kadar doğal bir şey olamaz. Bütün bu uygulamaları kınadığımızı, bu politikaları asla kabul etmeyeceğimizi ve bunun karşısında da boyun eğmeyeceğimizi, geri adım atmayacağımızı bir kez daha ifade etmek isteriz" diye konuştu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Hakkari Belediye Eş Başkan Yardımcısı Gözaltına Alındı (3) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement