Hakkâri'de Arılı Kovan Dağıtıldı - Son Dakika
Yerel

Hakkâri'de Arılı Kovan Dağıtıldı

Hakkâri\'de Arılı Kovan Dağıtıldı

Hakkâri Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından yürütülen Arıcılığı Geliştirme Projesi kapsamında 86 çiftçiye 857 arılı kovan dağıtıldı.

16.06.2016 09:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hakkari Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından yürütülen Arıcılığı Geliştirme Projesi kapsamında 86 çiftçiye 857 arılı kovan dağıtıldı.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü önünde düzenlenen programa Hakkari Valisi Cüneyit Orhan Toprak, Vali Yardımcısı Bekir Abacı, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdür Vekili Abdullah Seven ve çiftçiler katıldı. Programda konuşan Vali Toprak, Hakkari bölgesinin arıcılık faaliyeti için uygun koşullara sahip olduğunu, bu potansiyelin geliştirilmesi için buna benzer projeleri bundan sonraki yıllarda da desteklemeye devam edeceklerini söyledi. Üretilen balın pazar sorununun olmadığını ifade eden Vali Toprak, arıcılık yapan çiftçilerin doğru bilgilendirilmesi, yeterli gayreti göstermeleri ve üretimi arttırmaya yönelik tedbirlerin alınması gerektiğini belirtti.

Hakkari Valiliği İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği tarafından Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğüne tahsis edilen bütçe ile Hakkari merkez, Şemdinli ve Çukurca ilçelerinde 86 çiftçiye toplam 857 arılı kovan dağıtıldı.

Daha sonra Vali Cüneyit Orhan Toprak, "Lider Çocuk Tarım Kampı" kapsamında ilköğretim okulu 4. sınıf öğrencileri arasında düzenlenen "Tarımda ve Beslenmemizde Bakliyatların Önemi" konulu kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödüllerini verdi. - HAKKARİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Hakkâri'de Arılı Kovan Dağıtıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement