Hakkari'de Keklikler İçin Doğaya Yem Bırakıldı - Son Dakika
Güncel

Hakkari'de Keklikler İçin Doğaya Yem Bırakıldı

Hakkari'de etkili olan kar yağışı ve hava sıcaklığında yaşanan düşüş nedeniyle yiyecek bulmakta güçlük çeken keklikler için doğaya yem bırakıldı.

12.01.2015 17:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hakkari'de etkili olan kar yağışı ve hava sıcaklığında yaşanan düşüş nedeniyle yiyecek bulmakta güçlük çeken keklikler için doğaya yem bırakıldı.

Hakkari Valisi Yakup Canbolat, beraberindeki Dağ ve Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Ahmet Otal, Çukurca 2. Hudut Tugay Komutanı Tuğgeneral Mustafa Serdar Sevgili, Şemdinli 34. Hudut Tugay Komutanı Tuğgeneral Ali Salnur, vali yardımcıları Mehmet Emin Taşçı, Hüseyin Sayın, İl Jandarma Komutanı Albay Yavuz Özfidan, İl Emniyet Müdürü Resul Holoğlu, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Osman Kızılban ve Doğa Koruma ve Milli Parklar İl Müdürü Necmettin Yılmaz'la kar kalınlığının bir metreyi bulduğu Merga Bütan Yaylası'na gitti.

Doğa Koruma ve Milli Parklar İl Müdürlüğü ekipleriyle doğada yem sıkıntısı çeken keklikler için yem bırakan Canbolat, ağır kış koşullarının yaşandığı bölgede yaban hayatının devamı için ellerinden gelen çabayı gösterdiklerini belirtti.

Doğa Koruma ve Milli Parklar İl Müdürü Yılmaz da kar yağışı ve dondurucu soğukların etkisiyle beslenmekte zorluk çeken yaban hayvanları için ilerleyen günlerde 2 ton buğday, 4 ton yem ve ot samanı ile 2 ton sakatat bırakacaklarını söyledi. - Hakkari

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Hakkari'de Keklikler İçin Doğaya Yem Bırakıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement