Rektörlük Binası ve Aracı Ateşe Verdiler - Son Dakika
Güncel

Rektörlük Binası ve Aracı Ateşe Verdiler

Rektörlük Binası ve Aracı Ateşe Verdiler

Hakkari kent merkezinde başlayan olaylar akşam saatlerinde de devam etti.

07.10.2014 21:32  Güncelleme: 09:33
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hakkari kent merkezinde başlayan olaylar akşam saatlerinde de devam etti. Pehlivan Mahallesi'nde bulunan Hakkari Üniversitesi Rektörlük binası önünde bir araya gelen yüzleri kapalı yaklaşık 100 kişilik grup, ateş yakıp yola barikat kurdu. Daha sonra rektörlük binasını taş yağmuruna tutan grup, binanın zemin katını ve binanın alt kısmında bulunan garajı ateşe verdi. Gruptakiler, rektörlüğün yan tarafına park edilen resmi plakalı aracı da yola getirip ateşe verdi. Bir anda alevler arasında kalan araç, büyük bir gürültüyle patlarken, olay yerine gelen polis ekipleri göstericilere göz yaşartıcı bomba ve basınçlı suyla müdahalede bulundu.

Akşam saatlerinde kent merkezindeki belediye binası önüne gelip tencere ve tava çalarak eylem yapan, daha sonra YPG ile ilgili sinevizyonu izleyen gruba polis müdahalede bulundu. Kent merkezindeki bütün mahallelerinde devam eden olaylarda, yollara barikat kurulup, ateş yakılırken, yoldan geçen araçlarda da kimlik kontrolü yapıldı.

Şemdinli İlçesi'nde de DBP İlçe örgütü tarafından organize edilen yürüyüş öğleden sonra başladı. Yürüyüş, 2 kilometre mesafedeki Şemdinli Küçük Sanayi Sitesi kavşağına kadar devam etti. Yürüyüşün ardından yola barikat kurup eylem yapan gruba polis gaz bombası ve tazyikli suyla müdahale etti. Göstericilerde polise taş atarak karşılık verdi. Bu arada ilçe girişine barikat kuran bir grup, yolu trafiğe kapattı. İlçede gerginlik sürüyor.

Çukurca İlçesi'nde de saat 17.00'de başlayan yürüyüş, oturma eylemi ile devam etti. Daha sonra göstericiler ilçe merkezinin belli noktalarında barikat kurarak polise havai fişek, molotof ve taş attı. PTT ve Ziraat Bankası ATM'lerini molotof atarak kullanılamaz hale getiren grubu, polis tazyikli su ve gaz bombası kullanarak dağıtmaya çalıştı. Göstericilerin eylemi ara sokaklarda devam ediyor.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Rektörlük Binası ve Aracı Ateşe Verdiler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement