Hakkarili Maden Şehidinin Ailesi Taziyeleri Kabul Ediyor - Son Dakika
Güncel

Hakkarili Maden Şehidinin Ailesi Taziyeleri Kabul Ediyor

Hakkarili Maden Şehidinin Ailesi Taziyeleri Kabul Ediyor

Soma'da meydana gelen maden facisında hayatını kaybeden Hakkarili Emrullah Armut için Yukarı Merzan Mahallesinde taziye çadırı kuruldu.

16.05.2014 18:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Soma'da meydana gelen maden facisında hayatını kaybeden Hakkarili Emrullah Armut için Yukarı Merzan Mahallesinde taziye çadırı kuruldu. Taziye çadırının girişine de üzerinde Kürtçe 'Seni hiç unutmayacağız' yazılı pankart asıldı. Hakkari'de yıllar önce Özgür Gündem Gazetesinde dağıtım elemanı olarak çalışan Armut, o dönemde askeri operasyonlara karşı başlatılan canlı kalkan eylemine katıldığı için göz alınarak tutuklanmış, 3 ay cezaevinde kaldıktan sonra da tahliye edilen Armut, işsiz kalınca 8 yıl önce Manisa'nın Soma ilçesine gidip maden fabrikasında çalışmaya başlamıştı.

Soma'da bir salça fabrikasında çalışn Cizreli Şerife'ye gönlünü kaptıran Armut, daha sonra evlilik kararı alarak 6 yıl önce dünya evine girdi. 5 yaşında Rızgar ve 2 yaşındaki Rojda adında 2 çocuğu bulunana Armut'un ölümü Hakkari'yi yasa boğdu. Eşi Şerife konuşmakta güçlük çekerken 65 yaşındaki annesi Nesibe Armut oğlunun işsizlik nedeniyle Soma'ya gittiğini söyledi. Anne Armut, İş için giden oğlumun cenazesi geldi. Çok üzgünüm. Hepimizin başı sağ olsun diye konuştu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Hakkarili Maden Şehidinin Ailesi Taziyeleri Kabul Ediyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement