Asfalt Dökümünü Maç İzler Gibi İzlediler - Son Dakika
Güncel

Asfalt Dökümünü Maç İzler Gibi İzlediler

Asfalt Dökümünü Maç İzler Gibi İzlediler

Hakkari ve İstanbul'un Beşiktaş Belediyesi'nin kardeş belediye olma projesi kapsamında Hakkari'deki etkinlikte vatandaşlar asfalt dökümünü maç izler gibi seyretti.

30.08.2014 11:39  Güncelleme: 11:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hakkari ve İstanbul'un Beşiktaş Belediyesi'nin kardeş belediye olma projesi kapsamında başlatılan çalışmalar aralıksız olarak devam ederken, vatandaşlar asfalt dökümünü maç izler gibi seyretti.

Yaklaşık 10 gün önce başlatılan çalışmalar dahilinde kent merkezindeki Cumhuriyet ve Gençlik Caddeleri üzerinden sağlık garajına kadar 600 metrelik yolda yaya kaldırımı, asfalt ve çevre düzenlemesi yapılarak, belediyelerin 1 Eylül'de 'Barış'ta Hakkari'de Buluşalım Projesi' dahilinde düzenlenecek etkinliklere yetiştirilmeye çalışılıyor. Beşiktaş Belediyesi tarafından il dışından getirilen elamanlar tarafından şehir merkezi adeta şantiyeye çevrildi. Bir taraftan sıcak asfalt dökülürken, bir taraftan da parke taşı döşenip kaldırımlar yeniden yapılıyor. Çevredeki bütün binalar da aynı renkte boyanmaya başlandı.

"HERKES ASFALT ÇALIŞMALARINA KİLİTLENDİ"

Çarşı merkezinde iş makinelerinin sıcak asfalt dökme çalışmalarını yakından izleyen vatandaşlar, caddenin her iki yakasında büyük kuyruklar oluşturdu. Çalışmaları merakla izleyen vatandaşlar, Hakkari'nin ilk defa güzel bir yola kavuşacak olmasının mutluluğunu yaşadı. Bir taraftan iş makinelerinin çalışması, diğer taraftan vatandaşların çevrede birikmesi ilginç görüntülere sahne oldu.

"HAKKARİ HALKI BÖYLE HİZMET GÖRMEMİŞTİR"

Yapılan çalışmaları izleyen Hasan Özdemir isimli vatandaş, Hakkari halkının böyle bir çalışmaya ilk defa şahitlik yaptıklarını belirterek, "Hakkari Belediyesi ile Beşiktaş Belediyesi kardeş ilan edildi. İnşallah diğer belediyeler de Hakkari Belediyesi'ne yatırımlar ve güzel yardımlardan bulunacak. Hakkari halkı böyle bir çalışma görmemiştir. Daha önceleri Hakkari sokakları taşlarla donatılmıştı, araçlar tahrip oluyordu. İnşallah gerek devletimiz gerekse batıdaki büyük şehir belediyeleri Hakkari'ye önem vereceklerdir. İşte Hakkari'de barışın sevginin olduğu bir ortam oluşturulmuştur. Bu sevgi ve barışın devam etmesini diliyoruz. Buradan Türkiye'deki bütün iş adamlarından ve sanatçılarından buraya yatırım istiyoruz. Hakkari hizmetin en iyisine layıktır" dedi.

"HAKKARİ TARİHTE İLK DEFA BÖYLE BİR GÜZEL ASFALTA KAVUŞUYOR"

Hakkari'nin tarihinde ilk kez böyle güzel bir sıcak asfalta kavuştuğunu belirten Menduh Çallı ise, bundan dolayı Beşiktaş Belediye Başkanına Hakkari halkı adına teşekkür ettiğini söyledi. Çallı, "Bu asfalt çalışması Beşiktaş Belediyesi Hakkari Belediyesi'ne kaldırım nasıl yapılır, asfalt nasıl dökülür öğretti. Bu yapım esnasında Hakkari Belediyesi'nin teknik elemanları için bir staj dönemi olmuş oldu. İnşallah Hakkari Belediyesi Beşiktaş Belediyesi'nden örnek alarak bundan sonra bu tür çalışmaları tekniğe uygun olarak yapar" şeklinde konuştu. - HAKKARİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Asfalt Dökümünü Maç İzler Gibi İzlediler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement