Haklarından Habersizler! - Son Dakika
Yerel

Haklarından Habersizler!

Haklarından Habersizler!

Batman'da sokaklarda çalışan ve çeşitli suçlara bulaşan çocuk sayısı, her geçen yıl artıyor.

21.11.2014 15:32  Güncelleme: 16:54

Birleşmiş Milletler Çocuk Hakları Bildirgesinin kabul edildiği 20 Kasım 1959'dan beri tüm dünyada 20 Kasım Çocuk Hakları Günü olarak anılırken, çocuk hakları gününde dahi çocukların hakları ihlal ediliyor.

Sadece Batman gibi bir yere yüzerlerce çocuk sokaklarda çalışmaya devam ediyor. Ağır iş yapan çocuk sayısı her geçen gün artarken, suç oranlarında çocukların sayısı da aynı şekilde artmaya devam ediyor.

BATMAN ÇOCUK SUÇ ORANI YÜKSELİYOR

Hırsızlık, gasp, yankesicilik, uyuşturucu, taciz ve bir çok suç türünde yine çocuk sayısı oldukça fazla.

Geçen seneye göre İlimizde suça karışan çocuk sayısı, artık binlerle ifade ediliyor. Ayrıca, Alınan bilgiye göre son 20 yılda Türkiye'deki suç oranında yüzde 400 artış gerçekleşti.

ÇALIŞAN ÇOCUĞUN YAŞ ORTALAMASI 11

Her yıl özellikle Batman ve çevre kentlerden yüzlerce çocuk Çukurova, Karadeniz, Ege, İç ve Batı Anadolu bölgelerine, mevsimlik ve gezici tarım işçisi olarak göç ediyor.

Özellikle pamuk, şeker pancarı, fındık, narenciye, kayısı, bakliyat, üzüm ve sebze üretiminde çalıştırılan çocuklar, mevsimlik tarım göçünün beraberinde getirdiği şartlardan olumsuz etkileniyor.

2012 yılından bu yana mevsimlik tarımda çalışan çocukların yaşları ise ortalama 11'den başlıyor. Birçok çocuk çok daha küçük yaşlardan itibaren tarla ve bahçelerde çalışmaya itiliyor.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Yerel Haklarından Habersizler! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement