Halep Saldırılarına Tepkiler - Son Dakika
Güncel

Halep Saldırılarına Tepkiler

Erzurum'da, Suriye rejimi ve Rus güçlerinin Halep kentinde düzenlediği saldırılarda hayatlarını kaybedenler için gıyabi cenaze namazı kılındı.

07.05.2016 15:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Erzurum'da, Suriye rejimi ve Rus güçlerinin Halep kentinde düzenlediği saldırılarda hayatlarını kaybedenler için gıyabi cenaze namazı kılındı.

Yakutiye ilçesi Lalapaşa Camisi yanında toplanan "Suriye Halkıyla Dayanışma Platformu" üyeleri, Rusya, İran ve Suriye rejimi aleyhine slogan attı.

Grup adına açıklama yapan Zafer Fatih Ergat, Halep'in tüm dünyanın gözü önünde yandığını söyledi.

Suriyelilerin "hiçbir insani kaygı gözetilmeden apaçık bir ateş yağmuruyla yakılmak istendiğini" ifade eden Ergat, şunları kaydetti:

"Kadim İslam medeniyetinin göz bebeği olan şehirlerimiz, adeta silinmek isteniyor. Halep yanıyor ama onuruyla direnerek şehadete yürüyor. Halep, suskunluğu, acizliği, konforcu, neme lazımcı sinmişliği yerin dibine batırırcasına, vakur ve izzetle yalnız Allah'a dayanarak ümmetin şerefini koruyor. Tüm bunlara rağmen Halep direnecek ve Allah'ın izniyle Suriye cihadı zafere ulaşacaktır."

Gruptakiler, daha sonra, Suriye rejimi ve Rus güçlerinin Halep'te düzenlediği saldırılarda hayatlarını kaybedenler için gıyabi cenaze namazı kıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Halep Saldırılarına Tepkiler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement