Halep'teki Saldırılara Tepkiler - Son Dakika
Güncel

Halep'teki Saldırılara Tepkiler

Fransa'daki Müslüman ve Arap Dünyası Çalışmaları Merkezi (IREMAM) Araştırma Direktörü François Burgat, Suriye'nin Halep kentinde muhaliflerin kontrolündeki bölgelere düzenlenen saldırılara ilişkin, "Halep halkı, bugün Batı'nın bencilliğinin bedelini ödüyor.

01.10.2016 14:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Fransa'daki Müslüman ve Arap Dünyası Çalışmaları Merkezi (IREMAM) Araştırma Direktörü François Burgat, Suriye'nin Halep kentinde muhaliflerin kontrolündeki bölgelere düzenlenen saldırılara ilişkin, "Halep halkı, bugün Batı'nın bencilliğinin bedelini ödüyor." değerlendirmesinde bulundu.

Rusya ve Esed güçleri tarafından Halep'te sivil yerleşim alanlarına düzenlenen hava saldırılarıyla ilgili AA muhabirine konuşan Burgat, "Bugün Halep'te yaşananlar, uluslararası toplumun, Suriye politikasının yanlış olduğuna dair hiçbir şüphe bırakmıyor. Suriye'de bir devrim vardı ancak bu görmezden gelindi ve hiçbir destek verilmedi." dedi.

Burgat, Beşşar Esed rejiminin vahşi saldırılarının bir sonucu olarak ülkeye gelen radikal grupların, dünyanın özellikle de Batı'nın dikkatini farklı yöne çektiğine işaret ederek, "Batı, radikal gruplara odaklanarak, devrimciler ve Suriye halkını görmezden geldi. Suriye krizine tek açıdan yaklaşan Batı'nın bugünkü stratejisi, sadece DAEŞ ve diğer terör örgütleriyle mücadele etmekten ibaret. Dolayısıyla Batı, Suriye'deki savaşın sürmesi veya bugün ülkede gördüğümüz katliam ve yıkımla pek ilgilenmiyor." diye konuştu.

Söz konusu politikanın da Esed rejimi ve Rusya'nın daha fazla katliam yapmasına yeşil ışık yaktığını savunan Burgat, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Batılılar, sadece ülkelerinde terör saldırılarının meydana gelmemesine odaklanırlar. Halep halkı, bugün Batı'nın bencilliğinin bedelini ödüyor. Halep'te yaşananlardan Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Esed doğrudan sorumludur. ABD Başkanı Barack Obama ve sessiz kalan tüm güçler de sorumludur. Bizler de sessiz kaldığımız için sorumlu sayılıyoruz."

"Halep'e yönelik saldırılar, Grozni'de yapılanlara benziyor"

Suriye devrimiyle ilgili 2013'te belgesel hazırlayan Fransız yönetmen Christophe Cottret de Putin ve Esed'in, bu savaştan bedeli ne olursa olsun galip çıkmak istediğini vurgulayarak, "Bugün Esed ve Putin'in Halep kentinde yaptıkları daha önce Grozni'de yapılanlara benziyor. Kuşatma ve bombardıman taktikleri kullanılarak insanların teslim olmasını hedefliyorlar. Kuşatma altındaki insanlar da ya açlıktan veya bombardımandan ölecek ya da teslim olacak." görüşünü dile getirdi.

Rejimin, Halep'te muhalif güçleri kuşattığı bölgelere, 19 Eylül'den bu yana Rusya ile birlikte artırdığı hava saldırılarında, 500'e yakın kişi hayatını kaybederken bin 600'den fazla kişi yaralandı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Halep'teki Saldırılara Tepkiler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement