Halepçe Katliamı Kızıltepe'de Protesto Edildi - Son Dakika
Yerel

Halepçe Katliamı Kızıltepe'de Protesto Edildi

Halepçe Katliamı Kızıltepe\'de Protesto Edildi

Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) ve Halkların Demokratik Partisi (HDP) ilçe örgütleri öncülüğünde Mardin’in Kızıltepe ilçesinde Halepçe’de 16 Mart 1988 tarihinde Irak’ta gerçekleştirilen katliam, yürüyüş ve basın açıklaması ile kınandı.

16.03.2015 18:07
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) ve Halkların Demokratik Partisi (HDP) ilçe örgütleri öncülüğünde Mardin'in Kızıltepe ilçesinde Halepçe'de 16 Mart 1988 tarihinde Irak'ta gerçekleştirilen katliam, yürüyüş ve basın açıklaması ile kınandı.

Özgürlük Meydanı'nda bulunan DBP ilçe binası önünde bir araya gelen ve aralarında DBP, HDP ilçe eşbaşkanları, Kızıltepe Belediye Eşbaşkanları, DİSK, Tümbel-Sen, Eğitim-Sen, Barış Anneleri İnisiyatifi, 78'ler Derneği, meclis üyeleri yanı sıra çok sayıda yurttaş katıldı.

Katliamda hayatını kaybedenler anısına yapılan saygı duruşunun ardından konuşan DBP Kızıltepe il yöneticisi Hamza Vurgun, "Bugün insanlık tarihine kara bir leke olarak geçen ve 21. yüzyılda tüm insanı ve İslami değerlere karşı geliştirilen korkunç vahşetin 27 yıl dönümüdür. İnsanlığın gördüğü en büyük soykırımdan biri olan bu vahşete uluslar arası kurum ve kuruluşlar sessiz kalarak insanlık vicdanın da bu vahşete sessiz kalmakla suça ortak oldukları ispatlanmıştır. Bugün Kobani'de, Şengal'de vahşetler yaşanıyor. Dünya ve insan hakları medeniyeti bunları gördükleri ve bunları görmemezlikten gelerek üç maymunları oynuyorlar. Kürtler bunlara yeter artık diyor. Kürtler örgütlüdür, Ortadoğu'da güçlü iradeye sahiptir. Kürt halkın artık hiçbir gücün durdurmayacağını ve bu katliamları unutmadık ve unutmayacağız" diye konuştu.

Yapılan açıklamanın ardından grup sloganlar eşliğinde dağıldı. - MARDİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Halepçe Katliamı Kızıltepe'de Protesto Edildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement