Halk Eğitim Kursiyerleri Serifika Aldı - Son Dakika
Güncel

Halk Eğitim Kursiyerleri Serifika Aldı

Şehitkamil Halk Eğitim Merkezinde eğitim alan kursiyerler sertifika aldı.

26.04.2016 14:18
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Şehitkamil Halk Eğitim Merkezinde eğitim alan kursiyerler sertifika aldı.

İstiklal Marşı ve saygı duruşuyla başlayan programda halk eğitim merkezinde işaret dili eğitimi alan kursiyerler de İstiklal Marşı'na eşlik etti.

Şehitkamil Halk Eğitim Merkezi Müdürü Suna Sertpolat, bir düğün salonunda düzenlenen programda 2015 2016 eğitim öğretim yılında üretilen ürünlerin ve yapılan çalışmaları halkın beğenisine sunmak için program düzenlediklerini söyledi.

Serpolat düzenledikleri kurslar hakkında bilgiler verdi.

Bir yıl içerisinde 208 branşta 31 bin 661 kursiyere eğitim verdiklerini ifade eden Sertpolat, "Açık lisede bin 300, açık ortaokulda 6 bin öğrenciye hizmet sunmaktayız. Toplamda 50 bin 661 kişiye ulaşmış bulunmaktayız. Bugün beğeninize sunduğumuz koro içerisinde farklı iş kollarından Asker, öğretmen, polis, doktor, büfeci muhasebeci ve dakha bir çok meslekten koristimiz bulunmakta." dedi.

Kursta 5 yaşından 86 yaşına kadar kursiyerlerinin olduğunu belirten Sertpolat, bu insanların kurslara düzenli bir şekilde devam edip çok emek verdiklerini vurguladı.

Kapanan dershanelerin yerine mezun durumdaki kursiyerlere destek kursları da açtıklarını ifade etti.

Şehitkamil Kaymakamı Ali Dursun da Halk Eğitim idaresinin Türkiye'nin her yerindeki kurslar gibi Gaziantep'te de insanlara katkı sağladığını kaydetti.

Kurslar sayesinde insanların örgün öğretim dışında da zamanlarını eğitimle geçirdiğini belirten Dursun, "Bu kurslar hayata hazırlamasını, aile ekonomisine katkı sağlamasını hatta ülke ekonomisine katkı sağlayabiliyor. Bir şey var etmenin onurunu, gururunu yaşayarak daha mutlu, barışcıl bir toplumun parçası oluyorlar. Halk eğitim merkezleri bir çok ulvi hedefleri var eden kuruluşlardan bir tanesidir. Şehitkamil Halk Eğitim Merkezlmizde her alanda talepleri karşılamak, insanlarımızın eğitimine becersine katkı sağlamak için onlarca branşta hizmet vermektedir. " diye konuştu.

Şehitkamil Halk Eğitim korosunun mini konserinin ardından kursiyerlerin hazırlamış olduğu çocuk kostümleriyle 23 Nisan Çocuk defilesi yapıldı.

Şehitkamil Halk Eğitim Merkezinde eğitim alan kursiyerlerden 86 yaşındaki Mehmet Zeki Kanbağlı gazetecilere yaptığı açıklamada, yeni bilgiler öğrenmek için bilgisayar kullanmaya meylettiğini söyledi.

Kurs hocalalarının kendisine çok destek verdiklerini ifade eden Kanbağlı, bilgisayar kullanmada ilerlemek istediğini beliterek, "Evde müsait yerim var. Daha da ilerleyeceğim. Bulunmayacak bir fırsat kurslarda sınıf, öğretmen var. Öğrenmek isteyen yok." şeklinde konuştu.

Kurs öğretmeni Fatih Türk de öğrenmenin yaşı olmadığını vurgulayarak, Zeki Kanbağlı'nın azminin tüm gençlere örnek olması gerektiğini dile getirdi.

Konuşmaların ardından kursiyerlere sertifikaları verilirken, Şehitkamil Kaymakamı Ali Dursun'nun katılımıyla kursiyerlerin yaptığı eserlerinin bulunduğu serginin açılışı gerçekleştirildi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Halk Eğitim Kursiyerleri Serifika Aldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement