Halkın İsteği Yolu Trafiğe Kapattırdı - Son Dakika
Güncel

Halkın İsteği Yolu Trafiğe Kapattırdı

Halkın İsteği Yolu Trafiğe Kapattırdı

Mersin'in merkez Mezitli ilçesinde en fazla yaya trafiğine sahip olan Viranşehir sahil yolu artık 18.00 ile gece 01.00 saatleri arasında araç trafiğine kapatıldı.

05.07.2014 17:14

Mersin'in merkez Mezitli ilçesinde en fazla yaya trafiğine sahip olan Viranşehir sahil yolu artık 18.00 ile gece 01.00 saatleri arasında araç trafiğine kapatıldı. Yapılan halk oylaması ile bu kararı aldıklarını söyleyen Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, "Yapmış olduğumuz uygulamayla burası akşamları daha çok canlı ve hareketli olacaktır" dedi.

Geçtiğimiz haftalarda yapılan kamuoyu yoklamasında, Viranşehir Mahallesi'nde yaşayan vatandaşların yüzde 91.12'si yolun belirli saatlerinde araç trafiğine kapatılmasına evet oyu ile karar vermişti. Gerçekleşen kamuoyu yoklaması, Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) tarafından değerlendirilerek halkın talepleri doğrultusunda Viranşehir sahil yolunun 18.00-01.00 saatleri arasında araç trafiğine kapatılmasına karar verildi. Doktorlar Sitesi ve Sahil Park doğu kısmı arasında bulunan 34301 Sokak da dün saat 18.00 itibariyle araç trafiğine kapatıldı. Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, Viranşehir Mahalle Muhtarı Sinan Örüng ve çok sayıda vatandaş yolun trafiğe kapatılmasının sevincini yaşadı. Ara yollara zincir ve uyarıcı tabelalar astıran Başkan Tarhan, demokratik bir şekilde gerçekleşen kamuoyu yoklamasında, yapılan uygulamayla Mezitli'de bir ilki gerçekleştirmiş oldu. Vatandaşların yaz dönemi boyunca rahatlıkla gezmesini sağlayacak olan uygulama 15 Eylül'e kadar devam edecek.

Halktan gelen yoğun şikayetlerden dolayı kamuoyu yoklamasıyla böyle bir uygulamayı hayata geçirdiğini belirten Başkan Tarhan, "Benim aday adaylığı ve adaylık sürecimde çalışmalarımız sırasında vatandaşlarımızdan bu sahil yoluyla ilgili çok farklı düşünceler tarafımıza iletilmişti. Ama gördüğüm kadarıyla ağırlık noktası bu yolun yaz döneminde akşamları trafiğe kapanıp kapanmaması ile alakalı idi. Bizler de araç trafiği varken yayaların rahat hareket etmediği yönünde şikayetler alınca, belediye yasası hükümlerinde de mevcut olan kamuoyu yoklamasına karar verdik. Mahalle muhtarımızla beraber seçmen listelerini alıp, sahile koyduğumuz seçim sandığı ile vatandaşlarımıza duyuru da yaparak, yolun kapanıp kapanmayacağını oyunuzu kullanarak sizler karar verin dedik. Vatandaşlarımızın büyük çoğunluğu 18.00-01.00 arası yolun kapanması yönünde tercihlerini kullandılar. Biz de buna uyarak Büyükşehir Ulaşım Koordinasyon Merkezi'nden (UKOME) karar aldırdık. Böylelikle belediye otobüsü ve dolmuşların da güzergahı değiştirilmiştir" dedi.

Mezitli'nin Avrupa'nın en gelişmiş sahil kentlerinden daha güzel bir coğrafi bölgeye sahip olduğunu savunan Tarhan, "Yapmış olduğumuz uygulamayla burası akşamları daha çok canlı ve hareketli olacaktır Burada müzik yapan gençlerimiz olacaktır. Zaten gördüğünüz gibi sahilimiz giderek güzelleşip, kumsalımız giderek temizlenmektedir. Şu anda Mezitli sahilinden denize giren insan sayımız oldukça fazladır. Denizimizi temizleyerek yapacağımız düzenleme ile en iyiye ulaşmak için ne gerekiyorsa onu yapacağız" diye konuştu.

Başkan Tarhan'a bu tür uygulamaları kendilerine sundukları için teşekkürlerini dile getiren Viranşehir Mahalle sakinleri ise, "Artık ailelerimizle rahat bir şekilde akşamları çıkıp sahilimizde yürüyüş yapabileceğiz. Daha önceleri çocuklarımızla yürüyüşe çıktığımızda korkuyorduk. Şimdi ise çok güzel oldu. Bu uygulamanın Viranşehir halkına çok yararlı olduğunu düşünüyor, başkanımıza teşekkür ediyoruz" ifadelerini kullandılar. - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Halkın İsteği Yolu Trafiğe Kapattırdı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement