Halter Heyecanı Başladı - Son Dakika
Spor

Halter Heyecanı Başladı

Halter Heyecanı Başladı

Antalya'da düzenlenen Avrupa Halter Şampiyonası'nın açılış töreni yapıldı.

03.11.2014 11:35

49 ülkenin katılımıyla gerçekleştirilen açılış töreninin ilk bölümünde, şampiyonaya katılan ülkelerin bayraklarını taşıyan öğrencilerin geçiş töreni yapıldı.

Bakanlık Müsteşarı Doç. Dr. Basri Hakan Hakyemez, Antalya'da olmaktan dolayı mutlu olduğunu belirterek, ''Yoğun mesaisi nedeniyle burada bulunamayan Gençlik ve Spor Bakanımız Suat Kılıç'ın selamlarını iletiyorum. Tüm dünya milletlerinin buluştuğu tek dil vardır, o da spordur. Spora duyulan sevgi arttıkça insanların birbirine sevgi ve saygısı da artacaktır. Türkiye 2020 olimpiyatları ve paralimpik oyunları için yoluna devam ediyor. Düzenlediğimiz tüm organizasyonlardan alnımızın akıyla çıkıyoruz'' diye konuştu.

Avrupa Halter Şampiyonası'nın halter camiası için önemli bir organizasyon olduğuna dikkati çeken EWF Başkanı Urso, ise ''Bu organizasyondaki başarısından dolayı Sayın Hasan Akkuş'a teşekkür ediyorum. Sayın Hasan Akkuş'a yeni seçildiği genel sekreterlik görevinde de başarılar diliyorum'' dedi.

Hasan Akkuş ise konuşmasında, tüm antrenör ve sporculara başarılar dileyerek, ''Avrupa Halter Federasyonu'nun çeşitli makamlarına yeni seçilenlere başarılar diliyorum. Antalya'dan iyi anılarla ayrılmanızı temenni ediyorum'' şeklinde konuştu.

Öte yandan, Uluslararası Halter Federasyonu (IWF) Başkanı Tamas Ajan da açılış törenini izledi. Bu arada, şampiyonaya davet edilen, ancak yoğun programı nedeniyle katılamayan Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan ve diğer yetkililerin mesajları salonu dolduranlara aktarıldı.

Avrupa Halter Şampiyonası'nda açılış törenin ardından kadınlar 48 kiloda yarışmalar yapılacak.

Kaynak: EuroSport.com

Son Dakika Spor Halter Heyecanı Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement