Hamas'tan Abbas'ın "Anayasa Mahkemesi" Kararına Tepki - Son Dakika
Güncel

Hamas'tan Abbas'ın "Anayasa Mahkemesi" Kararına Tepki

Hamas, Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas'ın Yüksek Anayasa Mahkemesi oluşturulması yönündeki kararına tepki gösterdi.

04.04.2016 15:56

Hamas, Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas'ın Yüksek Anayasa Mahkemesi oluşturulması yönündeki kararına tepki gösterdi.

Hamas hareketinden yapılan yazılı açıklamada, Abbas'ın Yüksek Anayasa Mahkemesi oluşturulması yönündeki kararının yasalara aykırı olduğu, ulusal ortaklığın inkarı ve tekelleşme anlamı taşıdığı ifade edildi.

Açıklamada ayrıca mahkeme heyeti üyelerinin "herhangi bir parti mensubu olmaması" gerektiği kuralının aksine üyelerin çoğunun Fetih hareketi mensubu olduğu, bunun da ortaya bir parti mahkemesi çıkardığı ileri sürüldü.

Filistin Devlet Başkanı Abbas, kanunların anayasaya uygunluğu ve yorumunun yapılması için Filistin yönetimi kurulduğundan bu yana ilk defa Yüksek Anayasa Mahkemesi kurulması yönünde dün bir kararname yayınlamıştı.

Filistin resmi haber ajansı WAFA'nın haberine göre 9 üyeden oluşacak Yüksek Anayasa Mahkemesinin başkanlığına Muhammed el- Hac Kasım getirildi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Hamas'tan Abbas'ın 'Anayasa Mahkemesi' Kararına Tepki - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement