Hamo Ağa'nın 60 Torunu Karne Aldı - Son Dakika
Yaşam

Hamo Ağa'nın 60 Torunu Karne Aldı

Diyarbakır'da yaşayan "Hamo Ağa" lakaplı ve 5 eşinden 56 çocuk, 200 torun sahibi olan 67 yaşındaki Mehmet Arslan, bugün karne alan 60 torununun mutluluğunu paylaştı.

17.06.2016 13:49  Güncelleme: 14:34

"Hamo Ağa" lakaplı ve 5 eşinden 56 çocuk, 200 torun sahibi olan 67 yaşındaki Mehmet Arslan, Diyarbakır'ın Bismil ilçesi Işıklar Mahallesinde yaşıyor. Arslan, bugün karne alan 60 torununun mutluluğunu paylaştı.

KARNELERİNİ ALDILAR

Bismil'deki öğrencilerin çoğunluğunun Arslan soyadını taşıdığı Işıklar İlköğretim Okulu'nda, öğretmenleri tarafından alınan yoklamalarının ardından, öğrenciler karnelerini aldı.

DEDELERİNİ ÖPMEK İÇİN HEYECANLA SIRAYA GİRDİLER

60 öğrenci, bir yandan karne almanın sevincini yaşarken, diğer taraftan mutluluklarına ortak olmak için sabahın erken saatlerinde okul bahçesinde bekleyen, "Hamo Ağa" lakaplı dedelerinin elini öpmek için heyecanla sıraya girdi.

ÇEŞİTLİ HEDİYELERLE ÖDÜLLENDİRDİ

Okul bahçesinde torunlarının karne sevincini paylaşan Arslan, elini öpen torunlarını çikolata ve çeşitli hediyelerle ödüllendirdi.

"Ne kadar Allah'a şükrediyorsak, devlete de o kadar şükür ediyoruz"

ÖĞRETMENLERE TEŞEKKÜR ETTİ

Torunlarıyla tek tek ilgilenen Arslan, gazetecilere yaptığı açıklamada, çocuklarına verdikleri özverili eğitim dolayısıyla öğretmenlere teşekkür etti.

GEÇMİŞTE OKUMANIN GÜÇLÜĞÜNE DEĞİNDİ

Arslan, 5 eşinden 56 çocuğu bulunduğunu, bunlardan 36'sının evli olduğunu ve toplam 200 torun sahibi olduğunu belirterek, geçmişte okumanın güçlüğüne değindi.

Köyde okul bulunmadığını ifade eden Arslan, "Allah devletten razı olsun okullar yaptı, çocuklarımızı okula gönderdik. Şimdi ne mutlu benim zamanımda köyde Türkçe bilen yoktu. Ne kadar Allah'a şükrediyorsak, devlete de o kadar şükür ediyoruz. Okullar yapıldı, şimdi küçük çocuklarımız da evde çok iyi Türkçe konuşabiliyorlar." dedi.

ARSLAN: ÇOK MUTLUYUM, MEMNUNUM

Diyarbakır merkez, Bismil ilçesi ve köy okulunda yaklaşık 60 torununun ilk, orta ve lise düzeyinde eğitim gördüğünü ve bugün torunlarının karne aldığını anlatan Arslan, şöyle konuştu:

"Torunlarım bugün karne alıyorlar, ben çok mutluyum, memnunum. Bismil Ziraat Odası Başkanıyım. Karne için bugün odaya gitmedim. Öğretmenler torunlarıma karne verdiler, torunlarım tek tek gelip elimi öptü. Çok mutlu oldum."

"ÇOCUKLARIMI VE TORUNLARIMI OKUTUYORUM"

Hem dini eğitime hem de milli eğitim öğrenimine çok önem verdiğini ifade eden Arslan, "Benim çocuklarım ve torunlarım Kur'an-ı Kerim-i okuyor. Beş çocuğum imamlık yapıyor. Dine çok önem veriyorum. Çocuklarımı ve torunlarımı okutuyorum. Millete, vatana hayırlı olmasını diliyorum." diye konuştu.

"ŞİMDİ DEVLET GELİYOR, KAPIMIZDAN ÇOCUKLARIMIZI SERVİSLE TOPLUYOR"

Geçmiş yıllarda köylerinde ortaokul ve lise bulunmadığı için çocuklarının ilkokulu bitirdikten sonra okutamadığını aktaran Arslan, bu nedenle çocuklardan bazılarının eğitimsiz kaldığını belirtti.

Arslan, "Şimdi devlet geliyor, bizim kapımızdan çocuklarımızı servislerle topluyor. İlçe merkezine götürüyor. Çocuklar orada eğitim alıyor, onlara öğle yemeği de veriyor, akşama doğru tekrar onları köye geri getiriyorlar. Allah devlete zeval vermesin, Allah her zaman devletin yanında olsun. Ben her zaman bunun duacısıyım." ifadelerini kullandı.

"HEPİMİZ MÜSLÜMANIZ, KARDEŞİZ"

Arslan, konuşmasını şöyle tamamladı:

"Ben istiyorum ki çocuklarım okusun hakim, savcı, başbakan, cumhurbaşkanı olsun. Değerli merhum Cumhurbaşkanımız Turgut Özal da Kürt'tü. Kim ona mani oldu, devlet ona mani oldu mu? Yok, olmadı. Silahla mücadele olmaz, kim kimi öldürüyor. Hepimiz Müslümanız, kardeşiz. Bazı dış mihrakların oyunlarına gelmişler. Yazık, üzülüyoruz ve istemiyoruz. Biz, okumaktan yanayız, çocuklarımız okusunlar."


Hamo Ağa\'nın 60 Torunu Karne Aldı
Kaynak: AA

Son Dakika Yaşam Hamo Ağa'nın 60 Torunu Karne Aldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (5)

  • Türkiye: Müslümaniz diyo sen nasıl insansin 5kisiyle evlenmissin evlendiğin kişilere yazık çocuk doğurmaktan yasayamamislardir sen rahatsin tabi onlar doğuruyor 34 4 Yanıtla
  • Abdi: Maşallah hamo ağa 5 eşinde yaşıyormu çünkü bildiğim kadarla 4 Eş helal bu arada küçük hamoya madalya takmak lazım hep seride çalışmış kele mera ?? 18 1 Yanıtla
  • .....: Adam devlet kurmus. Sağlam tabancası varmış haa. 14 0 Yanıtla
  • İzmir 35: Aslında batıdaki bayanlara güzel bir örnek 2 çocuğa bakamam diyen bayanlar. Ve eğitime önem veren bir insanmış bu hamo ağa helal olsun eğitim eğitim eğitim 8 3 Yanıtla
  • xdddgfg: Allahina kurban. Devlet sana ozel okul ve universite kurmali. 0 2 Yanıtla

Advertisement