"Torba'dan Belediye Çalışanlarına Sürgün Çıktı" - Son Dakika
Güncel

"Torba'dan Belediye Çalışanlarına Sürgün Çıktı"

Türkiye Kamu Sen ve Türk Eğitim Sen İstanbul İl Başkanı Yrd. Doç. Dr. M. Hanefi Bostan, "Torba'dan belediye çalışanlarına sürgün çıktı." dedi.

21.07.2014 22:13  Güncelleme: 09:15

Türkiye Kamu Sen ve Türk Eğitim Sen İstanbul İl Başkanı Yrd. Doç. Dr. M. Hanefi Bostan, TBMM'nde kabul edilen Torba Yasa Tasarısına atıfta bulunarak "Torba'dan belediye çalışanlarına sürgün çıktı" dedi.

Bostan yaptığı açıklamada, "TBMM'de görüşülmekte olan Torba Kanun Tasarısı'na son anda eklenen madde ile belediyelerde çalışan işçilerin işyerinin aynı yerde olup olmadığına bakılmaksızın belediyenin ya da bağlı kuruluşun kendi birimleri arasında veya aynı belediyenin farklı birimleri arasında başka bir işe ya da işyerine gönderilebilmeleri mümkün hale getiriliyor" dedi.

Önergede kullanılan ifadelere de yer veren Hanefi Bostan, "AK Parti Giresun Milletvekili Nurettin Canikli ve arkadaşları tarafından hazırlanan önerge TBMM Genel Kurulu'nda, AKP milletvekillerinin oylarıyla kabul edilerek Torba Yasa Tasarısı'na eklendi. Kabul edilen önergede "Görüşülmekte olan 639 sıra sayılı Kanun Tasarısının 13 üncü maddesinin aşağıdaki şekilde değiştirilmesini arz ve teklif ederiz" şeklinde konuştu.

AK Parti'li Nurettin Canikli ve arkadaşları tarafından hazırlanan önergenin içeriğine değinen Bostan, maddede, "'İşyerlerinin aynı yerde olup olmadığına bakılmaksızın; bir mahalli idarenin ya da bağlı kuruluşunun kendi birimleri arasında veya bir mahalli idare ile bağlı kuruluşu arasında veya aynı mahalli idarenin farklı bağlı kuruluşları arasında olmak kaydıyla, mahalli idarelerde veya bağlı kuruluşlarında çalışan işçiler, ilgili mahalli idarenin en üst amirinin onayı alınarak bu maddenin yayımlandığı tarihi izleyen yüz yirmi gün içinde kadroları veya geçici iş pozisyonlarıyla birlikte aynı veya benzeri iş ya da işyeri değişikliğine tabi tutulabilir. Bu fıkra uyarınca aynı veya benzeri iş ya da işyeri değişikliğine tabi tutulan işçilerin ücret ile diğer mali ve sosyal haklan ile kıdem tazminatları ve kıdeme bağlı diğer hususlarda, 6360 sayılı Kanunun geçici birinci maddesinin durumlarına uygun hükümleri aynı şekilde uygulanır' ifadesi kullanıldı" dedi.

Bostan, "AK Parti iktidarının çalışanlar üzerinde mutlak bir tahakküm oluşturma çabaları bütün engellemelerimize rağmen çeşitli oyunlarla bu tasarıda da açıkça ortaya çıkmıştır. Memurların iş güvencesini yok etmek isteyen ve bu çerçevedeki girişimlerini daire başkanı ve üstü unvanlardaki kamu görevlilerinin işyerlerinin ve görevlerinin değiştirilmesi ve haksız yere atandıklarının mahkeme kararıyla tescil edilmesi halinde bile görevlerine dönemeyeceklerine ilişkin olarak hazırlanan kanun maddesinden sonra şimdi de iktidar, belediyede çalışan işçilerin sürgüne gönderilmesinin önünü açacak olan uygulamayı hayata geçirmeyi amaçlamaktadır" dedi.

Bostan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"İktidar tarafından işçilere ve memurlara yapılan hak gaspları artarak devam etmektedir. Bu durumda, çalışanların örgütlenmesi ve haklarını korumak için birlikte hareket etmeleri zorunlu hale gelmiştir. Kölelik sistemini andıran bu kanun değişikliklerinin önünün kesilmesi için çalışanların haklarına sahip çıkmaları ve haklarını koruyan sendikalarda örgütlenmeleri hayati derecede önem arz etmektedir." - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel 'Torba'dan Belediye Çalışanlarına Sürgün Çıktı' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement