Harbiyelilere Binicilik Eğitimi - Son Dakika
Güncel

Harbiyelilere Binicilik Eğitimi

Harbiyelilere Binicilik Eğitimi

Ankara'da Kara Harp Okulu bünyesinde bulunan Kara Kuvvetleri Komutanlığı Atlı Spor Eğitim Merkez Komutanlığı'nda görev yapan subayların ata binme eğitimi, özel olarak DHA muhabirinin kamerasına yansıdı.

09.01.2016 14:35

Ankara'da Kara Harp Okulu bünyesinde bulunan Kara Kuvvetleri Komutanlığı Atlı Spor Eğitim Merkez Komutanlığı'nda görev yapan subayların ata binme eğitimi, özel olarak DHA muhabirinin kamerasına yansıdı. Tüm Harbiyelilere verilen binicilik eğitiminde, atın genel özellikleri, at ve donatım bakımı, temel binicilik eğitimlerinin yanı sıra at ve atçılığın tarihçesi ile süvari kültürü de öğretiliyor.

Ankara'nın Çankaya İlçesi, Dikman Caddesi üzerinde bulunan Kara Harp Okulu içinde bulunan Kara Kuvvetleri Atlı Spor Eğitim Merkez Komutanlığı'nda görev yapan subayların bir günlük eğitimini Doğan Haber Ajansı muhabiri özel olarak görüntüledi. Eğitimde, Kara Kuvvetleri Atlı Spor Eğitim Merkez Komutanlığı'nda görev yapan subayların ata binme eğitimi, özel olarak DHA muhabirinin kamerasına yansıdı. Tüm Harbiyelilere verilen binicilik eğitiminde, atın genel özellikleri, at ve donatım bakımı, temel binicilik eğitimlerinin yanı sıra at ve atçılığın tarihçesi ile süvari kültürü de öğretiliyor.

Subaylara verilen eğitim sonrası konuşma yapan Binbaşı Özden Öten, "Kara Harp Okulu'nda tüm Harbiyeliler binicilik eğitimi almaktadır. Bu sayede Kara Harp Okulu'ndan mezun olan tüm subaylarız at binmeyi öğrenmektedirler. Binicilik, disiplin, fedakarlık ve azim gerektiren bir spor branşıdır. Burada edindiğimiz tecrübeleri genç meslektaşlarımıza aktarmaktan büyük gurur duyuyoruz ve keyif alıyoruz. Binicilik branşının eğitimlerine öncelikle atın tanıtımı, at üzerinde kullandığımız malzeme ve teçhizatın tanıtımı, atın bakımı, tamamının yapılması, malzemesinin bakımının yapılması gibi en temel konulardan başlıyoruz, daha sonra at biniş eğitimlerine geçiyoruz. Ayrıca binicilik takımında görev yapan 46 tane Harbiyeli öğrencimiz de bizim birliğimizin alt yapısını oluşturmaktadır. Buradan seçerek aldığımız öğrenciler daha sonra binicilik temel kursuna gelmektedir. Burayı da başarı ile bitirenlerin birliğe ataması yapılmaktadır. Türkiye'nin tek süvari birliği olan Atlı Spor Eğitim Merkez Komutanlığı'nda görev yapmak ve buradan Harbiyelilere bu geleneği bu kültürü aktarmak büyük onur ve şereftir" dedi.

Binbaşı Özden Öten, eğitimlerini başarı ile tamamlayan subayların görev yerlerine dağıldığını, Merkez Komutanlığı'nda göreve başlayan subayların ise Muhafız Alayı'nda görev alıp, Türkiye'ye gelen devlet başkanlarını karşılama töreninde de hazır bulunduklarını kaydetti.

Kara Kuvvetleri Atlı Spor Eğitim Merkez Komutanlığı, Türk atçılık geleneklerini ve süvari kültürünü yaşatan, binicilik sporunu dört olimpik branşta icra eden, Türk biniciliğinin gelişiminde öncü rolü oynayan Türk Silahlı Kuvvetleri'nin tek süvari birliği olduğu belirtildi. Birliğin, Karargah ve Karargah Bölük Komutanlığı, Binicilik Ekip Komutanlığı, Öğretim Başkanlığı ile At Kliniği'nden oluşmakta olduğu kaydedildi. Birlikte mevcut 133 at bulunduğu belirtildi. Kara Harp Okulu'nda eğitim gören istisnasız tüm Harbiyelilere bu binicilik eğitiminin verildiği, bu sayede Kara Harp Okulu'ndan mezun olan tüm subayların at binmeyi öğrendikleri de kaydedildi.

Ayrıca, binicilik takımına seçilen Harbiyelilere eğitimleri süresince birinci sınıfta biniş eğitimi ile birlikte atın genel özellikleri ve yapısı, at donatımı, at ve donatım bakımı öğretiliyor. İkinci sınıfta biniş eğitimi, doğru oturuş, baldır yardımı, ağırlık yardımı, dizgin yardımı, diğer yardımlar öğretiliyor. Üçüncü sınıfta biniş eğitimi, doğru oturuşta dengenin ağlanması, yumuşaklığın sağlanması, at ile uyumun sağlanması, yan değiştirmeler, yılankavi biniş, dairede biniş ve çarklar öğretiliyor. Dördüncü sınıfta ise biniş eğitimi, engel atlamaya hazırlık ve Jimnastik çalışmaları öğretiliyor.

Bunların hepsinin yanı sıra bütün Harbiyelilere at sağlığı, nalbant hizmetleri, Türk atçılık tarihi, geleneksel atlı sporlar ve benzeri konularda da eğitim verildiği kaydedildi. Dört yıllık binicilik başlangıç eğitimini başarı ile tamamlayan Harbiyelilere sınıf okulu eğitimlerini tamamlamayı müteakip 30 haftalık binicilik temel kursu verildiği, bu kursu bitiren subaylar arasından başarılı olanlar Kara Kuvvetleri Atlı Spor Eğitim Merkezi Komutanlığı bünyesinde görev aldıkları belirtildi. - Ankara

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Harbiyelilere Binicilik Eğitimi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement