Harran Belediye Başkanı Özyavuz, - Son Dakika
Yerel

Harran Belediye Başkanı Özyavuz,

Harran Belediye Başkanı Özyavuz,

Seçim sonuçlarını değerlendiren Harran Belediyesi’nin AK Partili Belediye Başkanı Mehmet Özyavuz, Harran halkının Türkiye tarihinde rekor sayılabilecek bir oranla sandık başına gittiğini ve bu katılım oranıyla tüm ülkeye adeta bir demokrasi dersi verdiğini söyledi.

02.11.2015 15:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Seçim sonuçlarını değerlendiren Harran Belediyesi'nin AK Partili Belediye Başkanı Mehmet Özyavuz, Harran halkının Türkiye tarihinde rekor sayılabilecek bir oranla sandık başına gittiğini ve bu katılım oranıyla tüm ülkeye adeta bir demokrasi dersi verdiğini söyledi.

AK Parti'nin tek başına iktidarı elde etiği 1 Kasım Genel Seçimlerinin yankıları sürerken, seçimle ilgili, dikkat çekici ayrıntılar da ortaya çıkıyor. Bu ayrıntılardan birisi de Şanlıurfa'nın Harran ilçesindeki yüksek katılım oranı. Tüm Türkiye'de yüzde 85.2'lik bir katılımın gerçekleştiği 1 Kasım seçimlerinde, Harran ilçesi ise bu konuda bir rekor kırdı. Seçimlere yüzde 93.52 oranında katılımın gerçekleştiği Harran'da AK Parti, rakiplerine büyük bir fark atarak oyların 83.58'ini toplamayı başardı.

HEMŞERİLERİMİ KUTLUYORUM

Başkan Özyavuz, Harran'da diğer tüm partilerin AK Parti'ye karşı büyük iddialarla seçime hazırlandıklarını ve Harran'da etki yapabileceklerine inandıkları güçlü isimleri aday gösterdiklerini hatırlattı. Özyavuz, "Ancak bu çabaları millet nezdinde karşılıksız kaldı. Halk teveccühü yine AK Parti'den yana kullandı" dedi.

Harran'da halkın, Türkiye genelinde olduğu gibi 'istikrara oy verdiğini' kaydeden Başkan Özyavuz, "Öncelikle demokratik haklarını kullanmada büyük katılım gösteren Harranlı hemşehrilerimi kutluyorum. Yüzde 93.52 gibi rekor bir oranda katılım gösterdiler. Türkiye'ye örnek oldular" diye konuştu.

"7 HAZİRAN'DAN DERSLER ÇIKARTTILAR"

Harran Belediye Başkanı Mehmet Özyavuz, 7 haziran seçimlerinden sonra Ak Parti ile bölge halkının da seçim sonuçlarından önemli dersler çıkardığını ifade etti. Özyavuz, "Halkımız 7 Haziran seçimlerinden önemli dersler çıkarttı. 7 Haziran'da muhalefet partilerinin yetersizliği ortaya çıktı. Bir koalisyon kurulamadı. Türkiye neredeyse bir çözümsüzlük süreciyle karşı karşıya kaldı. Halkımız, 13 yıllık istikrarlı AK Parti iktidarının yerine, bir maceraya sürüklenmeyi doğal olarak reddetti. Vatandaşlarımız Türkiye üzerinde oynanmak istenen oyunları fark etti ve istikrara oy verdi. Seçimler halkımıza hayırlı uğurlu olsun" ifadelerini kullandı. - GAZİANTEP

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Harran Belediye Başkanı Özyavuz, - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement