Hasankeyf'te Kamulaştırma Toplantısı - Son Dakika
Güncel

Hasankeyf'te Kamulaştırma Toplantısı

Batman'ın Hasankeyf ilçesinde, bakanlar kurulu kararıyla kamulaştırılacak bölgede ikamet eden hak sahipleri ile bilgilendirme toplantısı yapıldı.

13.07.2016 16:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Batman'ın Hasankeyf ilçesinde, bakanlar kurulu kararıyla kamulaştırılacak bölgede ikamet eden hak sahipleri ile bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Kaymakamlık toplantı salonunda gerçekleştirilen toplantıda, Ilısu Barajı ve HES projesinden etkilenen hak sahibi ailelerin yeni yerleşim alanları ve nakilleri konusunda ayrıntılı bilgi verildi.

Kaymakamı Faruk Bülent Baygüven, burada yaptığı konuşmada, ilçesinin mevcut durumundan ötürü gün geçtikçe kan kaybettiğini belirtti.

Hak sahiplerine "Sizler ve çocuklarınız bir noktada çok sıkıntılar çekiyorsunuz. Bu bilgilendirme toplantısından sonra inşallah gönlünüzce bu iskan çalışmaları başlayacak" diyen Kaymakam Baygüven, uygulanacak projelerle ilçenin cazibe merkezi haline gelebileceğini söyledi.

Daha modern konut ve sosyal tesislerin yanı sıra hem nüfusun artacağını, hem de baraj gölü ile turizm geliri elde edileceğini aktaran Baygüven, yapılacak yollarla Batman'a 15 dakika da gidilebileceğini vurguladı.

Belediye Başkanı Abdulvahap Kusen de konuşma yaptı.

DSİ Genel Müdür Yardımcısı Ergün Üzücek, 2008 yılından beri hak sahiplerinin menfaati için çalıştıklarını, bakanlar kurulu kararının önümüzdeki günlerde askıya çıkacağını, vatandaşların da bu tarihten sonra başvuru yapacağını dile getirdi.

Üzecek, yeni yerleşim alanında 350 konut yapılacağını, bugüne kadar 58 konut inşa ettiklerini kaydetti.

Konuşmaların ardından hak sahiplerinin soruları yanıtlandı.

Toplantıya, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Yapı İşleri Genel Müdür Yardımcısı Feriha Koç, İskan Dairesi Başkan Vekili Ali Nakiboğlu, İskan Dairesi Borçlandırma Şube Müdürü Banu Akkan ve İskan Dairesi Devlet Eliyle İskan Şubesi'nden Canan Dinler, Batman Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Tarık Yaşar da katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Hasankeyf'te Kamulaştırma Toplantısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement