Haşere Avcıları Eğitimden Geçti - Son Dakika
Yerel

Haşere Avcıları Eğitimden Geçti

Haşere Avcıları Eğitimden Geçti

Manisa Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığı bünyesinde çalışan haşere ile mücadele ekipleri, ‘Biyosidal Ürün Uygulayıcı’ eğitiminden geçti.

27.12.2015 14:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Manisa Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığı bünyesinde çalışan haşere ile mücadele ekipleri, 'Biyosidal Ürün Uygulayıcı' eğitiminden geçti.

Manisa Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığı'na bağlı Haşere ile Mücadele Şube Müdürlüğü'nde uygulayıcı personel olarak Manisa il genelinde çalışan 135 uygulayıcı personel ve 5 ekip sorumlusuna 3 gün süren 'Biyosidal Ürün Uygulayıcı' eğitimi verildi. Biyosidal Yönetmeliği, Biyosidal Yöntemleri ve Zararlı Mücadele Yöntemleri ve Etiket-İlaç Uygulama Şekli ve Dozları eğitimini Prof. Dr. Enver Durmuşoğlu, İlkyardım Eğitim ve Kişisel Koruyucu Donanımları eğitimini Dr. Tuğrul Şahbaz ve Biyosidal İlaçlamada Kullanılan Ürünler eğitimini de Doç. Dr. Hüseyin Güler gerçekleştirdi.

Eğitimler hakkında bilgi veren Sağlık İşleri Daire Başkanı Serpil Aykurt, "Bu eğitim 27.01.2015 tarih ve 25709 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren Halk Sağlığı Alanında Haşerelere Karşı İlaçlama Usul ve Esasları Hakkında Yönetmelik gereğince alınması zorunlu bir eğitim olduğundan; Belediyemiz, Manisa Halk Sağlığı Müdürlüğü ve İzmir Ziraat Mühendisleri Odası Başkanlığı'nca planlanmıştır. Hizmet ihalesi kapsamında yüklenici firma Biyosid Çevre Sağlığı Makine San. Tic. Ltd. Şti'nin katkılarıyla eğitimler tamamlandı. Eğitim biyosidal ürün kullanımı, ürünlerin etkinliği ve çevreye etkilerini kapsamakta olup, bunun yanında uygulayıcıların korunma yöntemleri ve ilkyardım eğitimlerini tamamlayarak Bakanlık onaylı sertifika almaya hak kazanacaklar" diye konuştu. - MANİSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Haşere Avcıları Eğitimden Geçti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement