Hassa'da Yatırım Planlaması - Son Dakika
Yerel

Hassa'da Yatırım Planlaması

Hassa\'da Yatırım Planlaması

Hassa'da, 41 bin dönüm alanda, master planı yürütüldüğü bildirildi.

24.06.2014 11:52  Güncelleme: 12:15

Hassa'da, 41 bin dönüm alanda ulusal ve bölgesel kalkınma hedefleriyle uyumlu, doğru sektörlerin araştırılması ve bu sektörlere yönelik alt ve üst yapı ihtiyaçlarının planlanması amacıyla master planı yürütüldüğü bildirildi.

Hatay Valiliği internet sitesinde yer alan açıklamada, master plana yönelik çalışmalar için hizmet alım şartnamesi konusunda, ilgili kurumlarla taslak hazırlandığı belirtildi.

Şartnamenin hazırlanmasında Başbakanlık Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı ile ilgili bakanlıkların da görüş ve önerilerinin alındığı bildirildi.

Söz konusu bölgenin ekolojik, ekonomik, sosyo-kültürel koşulları gözetilerek gerekçeleriyle, potansiyel yatırım sektörleri ile ölçeklerinin belirlenmesi ve bu yatırım alanlarına yönelik ulaşım, enerji, çevre, altyapıyla insan kaynakları ihtiyaçlarını ortaya koyan yol haritasının hazırlanmasının planlandığı ifade edildi.

Bölgenin endüstri bölgesi veya İhtisas Organize Sanayi Bölgesi (OSB) alanı olarak ilan edilmesi için kanunlar çerçevesinde gerekli çalışmaların yapılmasının planlandığı belirtildi.

Hatay Valisi Lekesiz, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, kentin iklimi, coğrafi yapısı, ulaşım altyapısı ve ticaret potansiyeliyle ülkemizin gelişmekte olan yatırım merkezleri arasında yer aldığını belirtti.

Hatay'ın ulaşım altyapısının, Hassa- Dörtyol karayolunun tünel geçişli olarak ulusal yatırım programına alınmasıyla rekabet gücünü artırdığını ifade eden Lekesiz, bu durumun ilin ve Hassa ilçesinin yatırım cazibesini daha da artırdığını kaydetti.

Lekesiz, "Hassa ilçesi Öncelikli Yatırım Sektörleri Master Planı" işinin ihalesinin ağustos ayında yapılmasının ve çalışmanın yıl sonuna kadar tamamlanmasının planlandığını ifade etti. - Hatay

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Hassa'da Yatırım Planlaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement