Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Savaş Açıklaması - Son Dakika
Yerel

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Savaş Açıklaması

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Savaş Açıklaması

"Tüm belediye başkanları ve meclis üyelerinden bu şehir için gerekli atılımları yapmak adına herkesin birlik beraberlik içerisinde çalışması gerektiğini düşünüyorum"

17.04.2014 11:54

HATAY (AA)- Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, tüm belediye başkanları ve meclis üyelerinden, bu şehir için gerekli atılımları yapmak üzere herkesin birlik beraberlik içerisinde çalışması gerektiğini belirtti.

Savaş, Hatay Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ahmet Yetişen ve yönetim kurulu üyelerini kabulünde yaptığı konuşmada, seçimler demokrasinin bayram günleri olduğunu, o bayramı geçde olsa 11 gün sonra yaşadıklarını söyledi.

Amaçlarının güzel hizmet yapmak olduğunu belirten Savaş, şöyle devam etti:

"Tüm belediye başkanları ve meclis üyelerinden bu şehir için gerekli atılımları yapmak üzere herkesin birlik beraberlik içerisinde çalışması gerektiğini düşünüyorum. İnşallah bunları gerçekleştiririz. Uyum içerisinde çalışılmazsa hizmet olmaz, büyükşehir 15 ilçenin bütün. Büyükşehir yasasıyla artık ana arterler, altyapı, su, mezarlık hizmetleri, ulaşım ve birçok şey büyükşehire ait. Yani hizmetlerin ana yapısı büyükşehir. Büyükşehirin de sağlıklı bir yapıyla çalışması gerekiyor.

İlk mecliste istemediğimiz sonuçlar çıktı. Biz İçişleri Bakanlığı'nın göndermiş olduğu norm kadroyu istedik. Çoğunluğu elinde bulunan bir siyasi partinin bunu çıkartmayışı, hizmetlere daha başlamadık. Norm kadro olmadan encümeni oluşturamıyorsunuz. İnsanların norm kadrosunu vermediğiniz için atama yapamıyorusuzun ve maaşını veremiyorsunuz. Şuanda herkes kendi başına çalışabildiği ölçüde çalışıyor."

Burada işlerin yürümesi gerektiğini vurgulayan Savaş, norm kadronun bir an önce oluşturulması gerektiğini, bu konuda ne gerekiyorsa yapacaklarını belirtti.

Bu şehirde hereyin normal şartlarda yürümesini istediklerini belirten Savaş, artık hizmetin başladığı noktada olduklarını ve siyasetin bitmesi gerektiğini söyledi.

Uzlaşıdan yana olduklarını ifade eden Savaş, verdikleri sözün arkasında olduklarını ve hizmet etmek için çalıştıklarını kaydetti.

Ahmet Yetişen de Savaş'a görevinde başarılar dileyerek, Hatay'a yapılacak yatırımların önemli olduğunu söyledi. - Hatay

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Savaş Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement