Hatay'da Eğitime Hayırsever Desteği - Son Dakika
Güncel

Hatay'da Eğitime Hayırsever Desteği

Hayırsever Nuri Üysen tarafından İskenderun ilçesinde yaptırılacak 32 derslikli Nuri Üysen Ortaokulu'nun protokolü düzenlenen törenle imzalandı.

25.01.2016 18:57
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hayırsever Nuri Üysen tarafından İskenderun ilçesinde yaptırılacak 32 derslikli Nuri Üysen Ortaokulu'nun protokolü düzenlenen törenle imzalandı.

Hatay Valisi Ercan Topaca, Abdurrahman Melek Toplantı Salonu'nda gerçekleşen törende yaptığı konuşmada, eğitime yapılan yatırımın en kıymetli yatırım olduğunu belirtti.

Hatay'da ilk, orta ve lisede okuyan öğrenci sayısının 360 bin civarında olduğunu ifade eden Topaca, şöyle devam etti:

"Bu rakam öyle az bir rakam değil. Dünyadaki birçok ülkenin nüfusudur. Üniversiteyi, halk eğitimdeki öğrenci sayılarını bu rakama koymuyoruz. Sayı hızla artıyor. Bu rakama yaklaşık 130 bin de Suriye'den gelen insanların çocuklarını eklediğiniz zaman 490 bin öğrencimiz var. Bunların her birinin dersliği, kitabı, defteri öğretmeni ve diğer ihtiyaçları kolay karşılanacak şeyler değildir. Devletimizin de bütçe imkanı anlamında sınırı var. İşte devletimizin imkanı yetmediği yerde hayırseverler devreye giriyor. Bu çocuklarımızı bir an önce daha güzel dersliklerde, sosyal imkanı iyi olan okullarda, fiziken daha sağlam, yeni yapım şartlarına uygun yapılan okullarda okutmak bizim ve devletimiz için önemlidir. Çünkü biz burada insan yetiştiriyoruz. Bu okullarda geleceğimizi emanet edeceğiz. Malımızı, mülkümüzü ve devletimizi bırakacağımız çocukların iyi eğitilmesi her şeyin üstündedir. Yapılan en güzel yatırım okullara yapılan yatırımdır. Dolayısıyla bu okullara kim bir çivi çakıyorsa biz onun için duacıyız, destekçisiyiz, yanındayız."

Topaca, Hatay'da derslik başına düşen öğrenci sayısının 28-29 civarında olduğunu ancak bu sayıyı 2-3 yıl içerisinde 24'e düşürmeyi hedeflediklerini kaydetti.

Hayırsever Üysen ise kendisinin de eski bir eğitimci olduğunu ve çocuklara güzel bir eser bırakmak istediğini kaydetti.

Gençliğinden itibaren bir cami ve bir okul yaptırmayı hedeflediğini belirten Üysen, "Camiyi yapmak nasip oldu. İnşallah okuluda yaparak bu hoş kubbeye hoş bir seda bırakarak gitmek bize de nasip olacak. Arkamızda çocuklarımıza bir eser bırakmak bizim için en büyük mutluluktur" diye konuştu.

Konuşmaların ardından Vali Topaca ve Üysen, yapımı bir yılda tamamlanacak okulun protokolünü imzaladı.

Tören, Müftüsü Hamdi Kavillioğlu'nun yaptığı dua ile sona erdi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Hatay'da Eğitime Hayırsever Desteği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement