Hatay'da Geçen Yıl Bin 450 Hektar Orman Yandı - Son Dakika
Güncel

Hatay'da Geçen Yıl Bin 450 Hektar Orman Yandı

Hatay\'da Geçen Yıl Bin 450 Hektar Orman Yandı

Hatay Orman İşletme Bölge Müdürü Mehmet Sabuncu, Hatay'da geçen sene çıkan 102 orman yangınında bin 450 hektarlık alanın zarar gördüğünü söyledi.

14.06.2014 16:00

Hatay Orman İşletme Bölge Müdürü Mehmet Sabuncu, Hatay'da geçen sene çıkan 102 orman yangınında bin 450 hektarlık alanın zarar gördüğünü söyledi.

Sabuncu, Hatay'da düzenlediği basın toplantısında özellikle yaz aylarında havaların da sıcak olmasından dolayı yangın tehlikesinin arttığına dikkat çekti. Vatandaşların bu konuda duyarlı olmasını rica eden Sabuncu, Hatay'da geçen sene çıkan 102 orman yangınında bin 450 hektarlık alanın zarar gördüğünü belirterek, "Havaların ısınmasıyla otların kuruyarak orman yangını açısından çok büyük bir tehlike oluşturacağını düşünüyoruz. Yine meteorolojik veriler, bu yaz döneminde hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin 0,5 ile 2 derece daha üstünde geçeceğini bildiriyor. Bu da yine 2014 yılında orman yangınları açısından dikkat edilmesi gereken bir veri olarak karşımızda duruyor" dedi.

Orman Bölge Müdürlüğü olarak Hatay'da tüm hazırlıklarını tamamladıkları kaydeden Sabuncu, orman yollarının, yangın müdahale cephelerinin, orman yangın yollarının bakımlarını yaptık. Antakya'da 13 tane daha orman yangın havuzunun ihalesini yaptık. Temmuz ayına kadar bu havuzların dolmasını ve olası yangında kullanmayı planlıyoruz. Hatay'da 9 tane yangın gözetleme kulemiz var. Burada 24 saat bütün ormanları yangın sezonu boyunca gözetleyeceğiz. 21 arazöz ekibimiz var. Arsuz ve Dörtyol'da 2 helikopterimiz de var. Bunlardan biri 1 Haziran itibarı ile göreve başladı. Diğer helikopterimiz 1 Temmuz'da göreve başlayacak. Bunlarla beraber yaklaşık 208 orman yangın işçisi ile olası yangınlara müdahale edebileceğiz" dedi.

Basın toplantısının ardından geçen yıl ve bu yıl Hatay'da çıkan orman yangınlarında zarar gören alanlar helikopter gezisi ile gazetecilere gösterildi. - HATAY

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Hatay'da Geçen Yıl Bin 450 Hektar Orman Yandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement