Hatay Dağ Ceylanı Sayısı Arttı - Son Dakika
Güncel

Hatay Dağ Ceylanı Sayısı Arttı

Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğünün sonucu, Hatay'ın İncirli Köyü ile Sucu Köyleri arasındaki alanda yaşayan dağ ceylanlarının sayısı, yüzde 17'lik artışla 345'e ulaştı.

08.02.2015 10:49

Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) Genel Müdürlüğünün sonucu, Hatay'ın İncirli Köyü ile Sucu Köyleri arasındaki alanda yaşayan dağ ceylanlarının sayısı, yüzde 17'lik artışla 345'e ulaştı

Orman ve Su işleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, DKMP Genel Müdürlüğünün nesli tehlike altındaki hayvanları korumaya devam ettiği belirtilerek, bu kapsamda Türkiye'de tek ve küçük popülasyonu bulunan dağ ceylanının yaşadığı hassas tabiatın korunması için de çalışma yapıldığını ifade edildi.

Yürütülen ortak bilinçlendirme çalışmaları ile 2014 yılı sayım sonucuna göre Hatay'da bulunan ceylan sayısında artış tespit edildiği vurgulanan açıklamada, Hatay- Kırıkhan'ın dağ ceylanının Türkiye'de yaşadığı tek yer olarak bilindiğinin altı çizildi.

Açıklamada, şunlar kaydedildi:

"DKMP Genel Müdürlüğünün gerçekleştirdiği titiz çalışmalar neticesinde Hatay'ın İncirli Köyü ile Sucu Köyleri arasındaki alanda yaşayan dağ ceylanlarının sayısı, yüzde 17'lik artış göstererek 345'e ulaştı.  Hatay'ın Kırıkhan ilçesinin doğusunda kalan dağlık bölgede yayılış gösteren bu tür uluslararası tehdit kategorisinde bulunuyor. İzole ve oldukça küçük olduğu tahmin edilen dağ ceylanı popülasyonu üzerinde kaçak avcılık, yavru toplanması, tarımsal ilaçlar ve yapılaşma gibi kısmen bilinen tehditler mevcut."

Daha önce alageyik, yaban koyunu, ceylan ve kelaynak için kurulan yaban hayvanları üretme istasyonlarına bir yenisinin daha eklendiği belirtilen açıklamada,  Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından Hatay Dağ Ceylanı üretme istasyonunu kurulduğu ifade edildi. Açıklamada, Hatay'da bulunan dağ ceylanlarının doğadaki sayımından sonra yapılan envanter çalışmalarında 2 adet dağ ceylanının istasyona alınmasıyla, üretme istasyonunun faaliyetlerine başladığı bildirildi. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Hatay Dağ Ceylanı Sayısı Arttı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement