Hatay Ermeni Cemaat Vakfı Başkanı Çapar Olay Tarihsel Boyuttan Çıkıp Siyasi Boyuta Geçti - Son Dakika
Güncel

Hatay Ermeni Cemaat Vakfı Başkanı Çapar Olay Tarihsel Boyuttan Çıkıp Siyasi Boyuta Geçti

Hatay Ermeni Cemaat Vakfı Başkanı Çapar Olay Tarihsel Boyuttan Çıkıp Siyasi Boyuta Geçti

Ermeni Cemaat Vakfı Başkanı Çapar: Olay tarihsel boyuttan çıkıp siyasi boyuta geçti Türkiye'nin tek Ermeni köyü olan Hatay'ın Samandağ İlçesi'nin Vakıflı Köyü Ermeni Cemaat Vakfı Başkanı Cem Çapar, Ermeni soykırımıyla ilgili, "Son dönemdeki, olaylardan ben şahsım adına sıkıntı duyuyorum.

16.04.2015 17:50
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ermeni Cemaat Vakfı Başkanı Çapar: Olay tarihsel boyuttan çıkıp siyasi boyuta geçti

Türkiye'nin tek Ermeni köyü olan Hatay'ın Samandağ İlçesi'nin Vakıflı Köyü Ermeni Cemaat Vakfı Başkanı Cem Çapar, Ermeni soykırımıyla ilgili, "Son dönemdeki, olaylardan ben şahsım adına sıkıntı duyuyorum. Olay artık tarihsel boyuttan çıkıp siyasi boyuta geçti" dedi.

Vakıflı Köyü sakinleri, sözde Ermeni soykırımının 100'üncü yılında Papa Francesco'nun 1915 olaylarını anmak için Vatikan'da düzenlediği ayinde yaptığı açıklama ve Avrupa Parlamentosu'nun sözde soykırımı dair karar tasarısını kabul etmesine Türkiye'nin tepkisini kaygıyla izlediklerini söyledi. Ermeni Cemaat Vakfı Başkanı Cem Çapar, Vakıflı'da Alevi, Sünni, Ermeni, Hıristiyan herkesin birlik ve beraberlik içinde yaşadığını ve bu birlikteliğin tüm dünyaya örnek olması gerektiğini kaydetti. Son zamanlarda yaşananlar nedeniyle artık televizyon bile izlemek istemediğini belirten Çapar, şöyle konuştu:

"Biz Vakıflı'da, Türkiye'nin tek Ermeni Köyü'nde Türkler, Ermeniler, Araplar, Aleviler, Sünniler, Museviler hep birlikte kardeşçe yaşıyoruz. Gerçek anlamda bir kardeşlik örneği sergiliyoruz. 'Hatay'da başkaları bizim gibi düşünmüyor' diye onlardan nefret etmiyoruz. Bilakis, 'Allah onlara inandığı dinde yardım etsin' diye dua ediyoruz. Böyle bir kültürle yoğrulduk, böyle yaşıyoruz, istiyoruz ki bütün dünya buraya gelsin ve bu birlikteliği görsün. Bu son dönemdeki olaylardan ben şahsım adına sıkıntı duyuyorum. Televizyonu açıp haber izlemek istemiyorum o derece bir bıkkınlık geldi. Olay artık tarihsel boyuttan çıkıp siyasi boyuta geçti. İnsanların acılarının siyasi malzeme edilmesi hiç hoş değil, biran önce bu meselenin adının konulması bu topraklarda bir çözüm bulunması gerekiyor. Bir an önce huzura kavuşmayı temenni ediyorum."

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Hatay Ermeni Cemaat Vakfı Başkanı Çapar Olay Tarihsel Boyuttan Çıkıp Siyasi Boyuta Geçti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement