Hava Ambulansı ile Kurtarılan Küçük İsmail Pilot Olmak İstiyor - Son Dakika
Güncel

Hava Ambulansı ile Kurtarılan Küçük İsmail Pilot Olmak İstiyor

Hava Ambulansı ile Kurtarılan Küçük İsmail Pilot Olmak İstiyor

Manisa’nın Demirci ilçesine bağlı Kerpiçlik Mahallesi’nde menenjit hastalığı geçiren ve hava ambulansı ile Manisa’ya, oradan da İzmir’e sevk edilip sağlığına kavuşan 6 yaşındaki İsmail Yalçın helikopter pilotu olmak istiyor.

17.02.2016 14:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Manisa'nın Demirci ilçesine bağlı Kerpiçlik Mahallesi'nde menenjit hastalığı geçiren ve hava ambulansı ile Manisa'ya, oradan da İzmir'e sevk edilip sağlığına kavuşan 6 yaşındaki İsmail Yalçın helikopter pilotu olmak istiyor.

Kerpiçlik İlkokulu anasınıfı öğrencisi İsmail Yalçın, geçtiğimiz ay evinde aniden rahatsızlandı. Annesi ve babası Hüseyin Yalçın, zaman kaybetmeden çocuklarını Demirci Devlet Hastanesi'ne götürdü. Burada menenjit hastalığı teşhisi konulan İsmail için hava ambulansı talep edildi. Demirci'ye gelen hava ambulansı ile ilk önce Manisa Celal Bayar Üniversitesi Hastanesi'ne götürülen küçük çocuk, oradan da İzmir Dr. Behçet Uz Çocuk Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne götürüldü. Burada gördüğü tedavi sonrası sağlığına kavuşan İsmail Yalçın, şimdi pilot olmak istiyor.

Hastalığı sürecinde helikopter ile 4 saatlik mesafedeki hastaneye götürülerek tedavisi yapılan İsmail, küçük yaşına rağmen olaylardan çok etkilendiğini söyledi. İsmail Yalçın, "Kararımı verdim. Çok çalışıp çok okuyup pilot olacağım ve hastaları helikopterle taşıyacağım" dedi.

KAYMAKAM KANTAY'DAN İSMAİL'E HEDİYE

İsmail Yalçın'ın hastalığının ilk aşamasından tedavisinin tamamlanmasına kadar geçen süreçte konuyu yakından takip eden Demirci Kaymakamı Atila Kantay ise, Kerpiçlik İlkokulu ana sınıfında İsmail'i ziyaret ederek, öğretmeni Didem Özkan'dan bilgi aldı. Pilot olma isteğini duyunca çok sevindiğini belirten Kaymakam Kantay, İsmail Yalçın'a uzaktan kumandalı helikopter hediye etti.

Yalçın ailesi de Demirci Kaymakamı Atila Kantay'ın zor anlarında kendilerini devamlı aradığını ve yanlarında olduğunu belirterek, "Allah evladımızı bize bağışladı. Emeği geçenlere teşekkür ediyoruz" dediler. - MANİSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Hava Ambulansı ile Kurtarılan Küçük İsmail Pilot Olmak İstiyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement