Havran CHP'de İstifalar - Son Dakika
Yerel

Havran CHP'de İstifalar

Havran CHP\'de İstifalar

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Balıkesir’in Havran İlçe Kadın Kolları Başkanı Meryem Çelik ve 7 kişilik yönetim kurulu üyeleri ile partinin fotoğraf sanatçısı üyesi Ömer Lütfü Bakan, görevlerinden istifa ettiklerini açıkladı.

06.07.2014 12:28
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Balıkesir'in Havran İlçe Kadın Kolları Başkanı Meryem Çelik ve 7 kişilik yönetim kurulu üyeleri ile partinin fotoğraf sanatçısı üyesi Ömer Lütfü Bakan, görevlerinden istifa ettiklerini açıkladı.

Meryem Çelik, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Yerel seçimler öncesi ilçe başkanımız Mustafa Sıtkı Yüksel ile görüşme gerçekleştirdim. Görüşmemizde, seçimlerde meclis listesinde kadınların yer alıp almayacağını sordum. İlçe başkanı bana, partimizde bayan meclis üyesi için aday bulamadıklarını söyledi. Yerel seçimlerde her hangi bir sıkıntı olmasın diye tepki göstermedim. Aslında kadın kollarındaki görevimden o zaman istifa edecektim, ancak partim güç durumda kalmasın diye seçim sonrasına erteledim. İlçe başkanımız cinsiyet kotası uygulaması yaptı. Atatürk'ün kadınlara tanıdığı seçme ve seçilme hakkını yok saydılar. Partimizin ilkelerinden uzaklaştılar. İlçe Başkanı Mustafa Sıtkı Yüksel kadınları ister yok saysın, isterse varlığımızı bilsin önemli değil, önemli olan partimizdir. Partimizde Gençlik Kolları yok. Kadın Kolları kapandı. Benimle birlikte kadın kollarından 7 arkadaşımız görevlerinden ayrıldı. CHP her seçimde başarısız sonuç alıyor. İlçe başkanı görevine devam ediyor. Anlamış değilim. Partimizde kan değişimi gerekli. Ben CHP'liyim ve öylede kalacağım. Partime olan üyeliğim devam edecek. Partim için her zaman çalışacağım. İl yada Genel Merkez Havran'daki başarısızlığı artık görmeli" diyerek tepkisini dile getirdi. - BALIKESİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Havran CHP'de İstifalar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement