Hayati Tekin'den Açıklamalar - Son Dakika
Yerel

Hayati Tekin'den Açıklamalar

Hayati Tekin\'den Açıklamalar

Tekkeköy Belediye Başkanı ve Adayı Hayati Tekin, Tekkeköy’ün gelecek 5 yıl içinde harika bir dönem daha yaşayacağını söyledi.

14.03.2014 16:22
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tekkeköy Belediye Başkanı ve Adayı Hayati Tekin, Tekkeköy'ün gelecek 5 yıl içinde harika bir dönem daha yaşayacağını söyledi.

Başkan Tekin, 30 Mart'ta yapılacak yerel seçimlerin, genel seçim havasında yapılmış olmasının doğru olmadığını belirterek, "Genel seçim ayrı, yerel seçim ayrıdır. Genel seçimde liderler meydanlarda ülke için hedeflerini anlatırlar, vatandaşlarda ülkeyi kimin daha iyi yöneteceğine karar verir oyunu ona göre kullanır. Ama yerel seçim farklıdır, büyükşehirin planı programı ayrıdır, Tekkeköy'ün sorunları, programları bir birinden farklıdır ve ayrıdır" dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı İstanbul Belediye Başkanı olduğu dönem için başarılı bulduğunu belirten Hayati Tekin, "Başbakan bir belediye başkanı olarak en az benim kadar başarılıdır. Benim yerimde Tayyip Bey olsa Tekkeköy halkına, 'Hey Tekkeköylü bakın ben bu kadar eser yaptım. Belediyenin yapması gerekeni de. Yaptım Tekkeköy'de Belediye Başkanı olarak hükümetin yapması gerekenleri de yaptım. Hey Tekkeköy halkı 50 yılda yapılmayanları 5 yılda ben yaptım' derdi" diye konuştu

"BAŞKANLIĞI BIRAKIP MİLLETVEKİLİ OLACAĞIM YALAN"

"Benim 'Tekkeköy'ü bırakıp milletvekili olacağım' gibi farklı yalanlar ortaya atılıyor" diyen Tekin şöyle konuştu: "Her belediye başkanı hedefini de vatandaşın isteklerine göre belirler. Ben vatandaşın emrindeyim. Ona rağmen vatandaşıma 'beş yıl daha buradayım, bu beş yılda size öyle hizmetler vereceğim ki, hepiniz kalbinde taht kuracağım. Siz de bir kartvizit gibi bana referans olacaksınız ki hep birlikte büyükşehirin kapısını açalım. Hedefimiz 2024' diyorum. Aslında benim belediye başkanlığını bırakıp kaçacağım gibi yalanları söyleyenleri muhatap bile almaya gerek yok. Bütçeyi 8.5 milyondan 37.5 milyona çıkardık, gerçekleşme oranı da yüzde 96'dır. Bu şu demek yüzde 75 oranında bir kalkınma sağlanmış. Tüm belediyeler içinde en fazla kalkınma hızını yakalayan belediyeyiz. Yeni köyler bağlandı. Şimdi bağlanan o 31 köy 31 Mart'tan sonra öyle hizmet alacaklar ki şok olacaklar. Zaten bu yeni bağlanan köylere biz şimdiden öyle hizmetler yaptık ki belki de bugüne kadar hükümetlerden görmedikleri hizmeti görmüş oldular. Tekkeköy'de herkese yardım yapıyoruz."

"OTELİ DE AVM'Yİ DE YAPACAĞIZ"

Hayati Tekin, konuşmasının devamında şunları kaydetti: "Bizim orada arsamız vardı. 2 B sorunu sonradan çıktı. Biz 2 B ile AVM için arsamızı 700 metrekare kadar daha genişlettik. Arsamız orada duruyor. O oteli yatırımcıların talebi doğrultusunda rezidans olarak revize ettik. O proje öyle gerçekleşecek aşağıda da AVM'yi yapacağız. O bölgeye Dedeman yapıldı. Onu da biz oraya getirdik ama onun reklamını yapmak için hiç bir yerde konuşmadım. Benim kömür depolarını kaldırmadığım konusunda eleştiriler de maksatlıdır ve hatta yanlıştır. Kömür deparının kaldırılması için biz mücadele verirken Büyükşehir Belediye Meclisi'nde depoların kaldırılmaması için oy verenler ise aslında bellidir. Ben ve 3 meclis üyesi arkadaşımız o depara itiraz ettik hatta cebimizden paralar harcayarak mahkemeye dava açtık. Dava halen Danıştay'da devam ediyor. Ben kendimi bilgimle, becerimle, profesyonelliğimle Tekkeköy halkına bahşetmiş birisiyim. Bu iş benim mesleğimdir, işimdir, aşımdır. Ben Tekkeköy halkın hem kirli yatırımlara karşı sigortasıyım hem de yapılacak temiz yatırımlar için şansıyım. Tekkeköy halkı bunu iyi biliyor. Geçen 5 yıla baktıklarında 60 yıldır yapılmayan hizmetlerin yapıldığını görüyorlar. Önümüzdeki 5 yılda da Allah'ın izniyle 60 yıllık daha hizmet alacaklarını biliyorlar. Tekkeköy gelecek 5 yıl içinde harika bir dönem daha yaşayacaktır." - SAMSUN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Hayati Tekin'den Açıklamalar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement