Hayati Yazıcı: "İktidarlar Kendilerini Aşamazlarsa Statükocu Duruma Düşer" - Son Dakika
Politika

Hayati Yazıcı: "İktidarlar Kendilerini Aşamazlarsa Statükocu Duruma Düşer"

Hayati Yazıcı: "İktidarlar Kendilerini Aşamazlarsa Statükocu Duruma Düşer"

10 Ağustos’ta halkın kendi cumhurbaşkanını doğrudan doğruya kendisinin seçeceğini belirten Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, gelecek adına kendilerini aşan hedefler ortaya koyduklarını söyledi.

02.08.2014 16:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

10 Ağustos'ta halkın kendi cumhurbaşkanını doğrudan doğruya kendisinin seçeceğini belirten Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, gelecek adına kendilerini aşan hedefler ortaya koyduklarını söyledi. Yazıcı, "İktidarlar kendilerini aşamazlarsa giderek statükocu duruma düşerler" dedi.

Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, Eminönü'nde vatandaşlarla bir araya geldi. Eminönü Meydanı'nda AK Parti standını ziyaret eden Bakan Yazıcı, vatandaşlarla fotoğraf çektirdi. Bakan Yazıcı, daha sonra tarihi Mısır Çarşısı'na girerek, esnafı ziyaret etti. Yağmur nedeniyle çarşıya sığınan vatandaşlar zaman zaman izdihama neden oldu. Bakan Yazıcı, ziyaretiyle ilgili basın mensuplarına değerlendirmelerde bulundu.

"MİLLETE AİT KASAYI BÜYÜTEN ESNAF, TÜCCAR VE SANAYİCİDİR"

Esnaf ve tüccarların ekonominin yapı taşı olduğunu belirten Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, "Esnaf ve sanatkarımızın içindeyiz. Tüccarımızla, sanayicilerimizle beraberiz. Genelde seçim vesilesiyle dolaşırız ama bunun dışında da hedef kitlemiz Türkiye ekonomisinin aktörleri. Esnaflarımız, tüccarlarımız, sanayicilerimiz son derece önemli. Biz bu ülkede yatırımları yaparken, değişim ve dönüşümü gerçekleştirirken bunu kaynaklarımızla, imkanlarımızla yapıyoruz. Elbette ki yabancı sermayenin bir katkısı var. Ama bizim kaynaklarımızı büyüten yani millete ait kasayı büyüten esnaf, tüccar ve sanayicidir. Bunlar ne kadar çok kazanırsa o kadar çok vergi öder. Verginin çoğalması millete ait kasanın büyümesi demektir. Büyüyen kasanın da hizmete dönüşmesi, yaptığımız projelerin gerçekleşmesi için finansman kaynağının karşılanması demektir" diye konuştu.

"DÜNYADA ÇOK KESKİN BİR REKABET VAR"

Üreten kesimin sorunlarını çözmek için çalıştıklarını ifade enden Hayati Yazıcı, "Gidişimiz doğru. İmkanlar ölçüsünde çalışan, üreten, parlayan kesimin önündeki engeli kaldırıyor, onların önündeki yükleri azaltmaya çalışıyoruz. Çünkü dünyada çok keskin bir rekabet var. Rekabet ortamında Türk müteşebbisinin, sanayicisinin ürettiğini pazarlama noktasında rekabet gücünü arttırıcı önlemler alıyoruz. Dolayısıyla hal hatır soruyoruz, hasbihal yapıyoruz" diye konuştu.

"SEÇİMLERDE YABANCI UNSURLAR DEVREYE GİRMİŞTİR"

Cumhurbaşkanlığı seçimlerini de değerlendiren Gümrük ve Ticaret Bakanı Yazıcı, ilk kez halkın kendi iradesiyle cumhurbaşkanını seçeceğini söyledi.

Bakan Yazıcı şunları söyledi; "Türkiye'de bir ilki yaşayacağız. İlk defa millet doğrudan doğruya sandığa gidip kullanacağı oyla kendi cumhurbaşkanını kendi seçecek. Bugüne kadar 11 tane cumhurbaşkanımız olmuştur. Onların seçim şekillerini hepimiz biliyoruz. Süreçler hep tartışmalı olmuştur. Seçimlerde yabancı unsurlar devreye girmiştir. Bunların bazı görünmüş, bazısı görünmez. Ama onların nedeninin etkin sonuçlar ortaya koyduğu da süreçleri yaşayanlar tarafından bilinmektedir. Milletin iradesinin, egemenlik hakkının tam sandığa yansıtmak amacıyla yaptığımız anayasa değişikliğini aziz milletimiz 2007 yılında yüzde 69 onaylamak suretiyle yürürlüğe koymuştur."

Parti olarak gelecek hedeflerinin büyük olduğunu ifade eden Bakan Hayati Yazıcı, "Kendimizi de aşan hedefler ortaya koyuyoruz. İktidarlar kendilerini aşamazlarsa giderek statükocu duruma düşerler. Biz Türkiye'de ilkleri yaşatan bir partiyiz" dedi.

"YAĞMURUN ZARAR VERMEDEN AKIŞINI SAĞLAMAK BELEDİYELERİN GÖREVİ"

İstanbul'u etkisi altına alan sağanak yağışı zevkle izlediğini de sözlerine ekleyen Yazıcı, "Yağmur berekettir, su hayattır. Tabi ki yağan yağmurun, akan suyun kimseye zarar vermeden akışını sağlamak belediyelerin görevidir. Bu konuda önleyici önlemler aldığımız kanısındayım. Allah herkesi felaketten korusun ama yağmurdan, sudan bereketten eksik etmesin" şeklinde konuştu. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Hayati Yazıcı: 'İktidarlar Kendilerini Aşamazlarsa Statükocu Duruma Düşer' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement