Haydi Bisikletle Okula" Projesi - Son Dakika
Güncel

Haydi Bisikletle Okula" Projesi

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : Tören alanından detaylar İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan'ın konuşması Kuruçeşme İmam Hatip Ortaokulu 5. sınıf öğrencisi Suriyeli Ahmet Vahap'ın konuşması Bisikletlerin dağıtılması Kocaeli'de "Haydi Bisikletle Okula" projesi İzmit Belediyesince 213 öğrenci ile 166 öğretmene bisiklet hediye edildi Belediye Başkanı Doğan: "Öğretmenlerimize Türkiye'de ilk defa bisiklet dağıtıyoruz" Kocaeli'nin İzmit ilçesinde belediye tarafından yürütülen "Haydi Bisikletle Okula" projesi kapsamında, öğretmen ve öğrencilere bisiklet dağıtıldı.

31.03.2016 18:38
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

Tören alanından detaylar

İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan'ın konuşması

Kuruçeşme İmam Hatip Ortaokulu 5. sınıf öğrencisi Suriyeli Ahmet Vahap'ın konuşması

Bisikletlerin dağıtılması Kocaeli'de "Haydi Bisikletle Okula" projesi

İzmit Belediyesince 213 öğrenci ile 166 öğretmene bisiklet hediye edildi

Belediye Başkanı Doğan:

"Öğretmenlerimize Türkiye'de ilk defa bisiklet dağıtıyoruz"

Kocaeli'nin İzmit ilçesinde belediye tarafından yürütülen "Haydi Bisikletle Okula" projesi kapsamında, öğretmen ve öğrencilere bisiklet dağıtıldı.

Kuruçeşme Kapalı Pazar Yeri'ndeki törende, 5 ortaokuldaki 213 öğrenci ile 166 öğretmene bisiklet hediye edildi.

İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan, yaptığı konuşmada, bisikletin çağın ulaşım araçları arasında yer aldığını söyledi.

Avrupa ve dünyanın yaklaşık 40-50 yıldır bisikleti kullandığını ifade eden Doğan, belediye olarak bu konuda yaptıkları çalışmalarla Türkiye'ye örnek olduklarını dile getirdi.

Doğan, bisikletle ilgili birçok proje yürüttüklerini vurgulayarak "Öğretmenlerimize Türkiye'de ilk defa bisiklet dağıtıyoruz. Öğretmenlerimiz toplumun liderlerinden, örnek alınan kişilerdir. Kutsal bir görevi yapıyorlar. Onların bisiklet kullanmaları öğrencilere de örnek olacak." diye konuştu.

Belediye Başkanı Doğan, sağlıklı yaşam için çocukların şimdiden bisiklet kullanmaya alışmasını amaçladıklarını ifade etti.

Sığınmacı öğrencinin bisiklet sevinci

Kuruçeşme İmam Hatip Ortaokulu 5. sınıf öğrencisi Suriyeli Ahmet Vahap da ülkesindeki savaştan kaçıp İzmit'e geldiklerini belirterek, Türkiye'de çok mutlu olduğunu dile getirdi.

Öğretmen ve arkadaşlarının kendisine çok iyi davrandığını belirten Vahap, "Evden okula her gün yarım saat yürüyorum. Evim okula biraz uzak. Artık bisikletim var. Okula bisikletimle gidip, geleceğim. Ailem ve milletim adına size teşekkür ederim." ifadesini kullandı.

Haydi Bisikletle Okula" Projesi
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Haydi Bisikletle Okula' Projesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement