Hayırsever, Köydeki Çocuklar İçin Kreş Açtı - Son Dakika
Yerel

Hayırsever, Köydeki Çocuklar İçin Kreş Açtı

Hayırsever, Köydeki Çocuklar İçin Kreş Açtı

Niğde’nin Darboğaz Köyü’nde hayırsever Murat Yenel tarafından babası ve annesi adına İlçe Müftülüğü bünyesinde 4-6 yaş arası çocuklar için kreş açtı.

07.11.2015 12:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Niğde'nin Darboğaz Köyü'nde hayırsever Murat Yenel tarafından babası ve annesi adına İlçe Müftülüğü bünyesinde 4-6 yaş arası çocuklar için kreş açtı.

Niğde'nin Ulukışla İlçesi'ne bağlı Darboğaz Köyü'nde harabe halde bulunan eski sağlık evi, hayırsever tarafından tamamen restore edilerek 'Durmuş ve Ümmügülsüm Yenel Kuran Kursu ve Kreşi' adı ile çocukların eğitim alabileceği hale getirilerek Milli Eğitim Bakanlığı müfredatına uygun olarak açılan kreş eğitim -öğretimine başladı. Kreşin açılışında konuşan Ulukışla Kaymakamı Ferhat Atar, "ilkini yaklaşık 2 ay önce kadar Ulukışla merkeze ve Çiftehan'a açtığımız bu kreşin bu gün üçüncüsünü Darboğaz köyümüze açıyoruz. Tabi diğerlerini devlet desteği ile yaptık ancak bunun tüm giderleri hayırsever Murat Yenel tarafından karşılanmıştır. Ben köyümüze hayırlı olsun diliyor, hayrın da Allah katında kabul edilmesini niyaz ediyorum. Bildiğiniz gibi Milli Eğitim Bakanlığı ana sınıflarında tam gün eğitim uygulamasını kaldırmıştır. Biz de özellikle annelere yardımcı olunması, çocukların sosyalleşmesinin arttırılması ve özgüveni yüksek çocukların yetişmesi için bu kreşleri açıyoruz. Çocuklar sabah-öğle arası Milli Eğitimin Müdürlüğümüze bağlı okulda anasınıfına gidecek, talepleri halinde öğleden sonra da müftülüğe bağlı kreşe gidecektir. İnşallah tüm anaokullarımızdan vatanına, milletine, bayrağına sevdalı; hayırlı ve sadık nesiller yetişir" dedi. - NİĞDE

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Hayırsever, Köydeki Çocuklar İçin Kreş Açtı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement