Haymana'da Yavaş İzdihamı - Son Dakika
Güncel

Haymana'da Yavaş İzdihamı

Haymana\'da Yavaş İzdihamı

CHP Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mansur Yavaş, Ankara'nın Haymana İlçesi ile Gölbaşı ilçesine bağlı Oyaca mahallesindeydi.

28.02.2014 16:43

CHP Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mansur Yavaş, Ankara'nın Haymana İlçesi ile Gölbaşı ilçesine bağlı Oyaca mahallesindeydi. Büyük bir araç konvoyuyla karşılanan Yavaş; ilçe seçim ofisini açtı. Vatandaşların sevgi gösterileri ile zaman zaman izdihamın yaşandığı açılış mitinge dönüştü. CHP'li Yavaş, seçildiği takdirde rozetini çıkararak herkesin başkanı olacağını söyledi. "Bizler kendimizi değil, kentimizi zengin eden insanlarız. Allah nasip ederse bundan sonra Ankara'nın ilçelerine nur yağacak, ışık yağacak" diye konuşan Yavaş, "Hemşehrinize sahip çıkın. Hizmetinize talibim" dedi.

Yavaş'ın ilk durağı Oyaca'ydı. Mansur Yavaş, Cuma namazını burada kılarak vatandaşlarla kucaklaştı. Oyacalılar, Mansur Yavaş'a başlıca sorunlarını, içme suyu, açık kanalizasyon, mezbaha ihtiyacı, 112 acil servis hizmetleri, spor alanı ve huzurevi olarak sıralandı. Oyacalıların isteklerinden birisi de bölgelerinin Beypazarı'nda olduğu gibi turistik bir alan olmasıydı. Sorunları dinleyen Mansur Yavaş da Oyacalılara seslenerek, "Ankara'ya benim gözümle bakmak lazım. 20 yıldır aynı filmi izliyorsunuz. Aynı yemeği yiyorsunuz. Biraz da Beypazarı baklavası ikram edelim. Yüzyılın fırsatı var önünüzde. Artık Ankara'da 63 plakalı kamyonlar değil 06 plakalı kamyonlar gezecek. Evladınız sizin için çalışacak. Rozetimi çıkarıp herkesin başkanı olacağım" diye konuştu.

Mansur Yavaş'ın sonraki durağı Haymana İlçesiydi. "Başkanım, 20 yıllık esaretten kurtar Haymana'yı" pankartıyla karşılanan Yavaş, burada vatandaşlara hitap etti. Haymana'nın Ertuğrul Gazi'nin annesi olduğu ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün de kurtuluş harbinin başlangıcını buradan yaptığını hatırlatan Yavaş, "Ancak Cumhuriyetin ilk yıllarından beri Haymana devamlı kan kaybetmiş, nüfusunu azaltmıştır. Dolayısıyla işsizlik ve göçle karşı karşıyadır. 31 Mart'ı heyecanla bekliyorum. 31 Mart'tan sonra olanları göreceksiniz. Allah'ın izniyle kul hakkı, yetim hakkı yenmişse kuruşu kuruşuna hesap sormak boynumuzun borcudur. Ankaralının hakkını Ankaralının parasını çarçur ettilerse bunların hesabını sormak boynumuzun borcudur. 20 yıldır sizleri yalanlarla kandırıyorlar. Çift yol yapacağız diye kandırıyorlar. Bu başlayan yolu biz bitireceğiz" dedi.

Mansur Yavaş, Haymana'nın termal turizm merkezi olduğunun altını çizerek, " Ankara'nın çeşitli yerlerinde Kızılcahamam'da , Beypazarı'nda Güdül'de Ayaş'ta, Ankara'nın her yerinde termal turizm vardır. Ancak bizim için termal turizm daha farklı. Bizim projemize göre, Termal turizmden sadece Ankara'dan gelenler değil, yurtiçinden gelenler değil, yurt dışından gelecek 50 yaşını geçen sigortalılar da faydalanacak" dedi.

-"KENDİMİZİ DEĞİL KENTİMİZİ ZENGİN EDECEĞİZ"-

Yavaş, "Bizler kendimizi değil, kentimizi zengin eden insanlarız. Esnafı zengin eden insanlarız. Allah nasip ederse bundan sonra Ankara'nın ilçelerine de huzur gelecek, bereket yağacak. Sizler hemşehrinizin evladınızın kıymetini bileceksiniz. Kapısını çalacağınız bir kardeşiniz olacak. Sizler evladınıza sahip çıkacaksınız. Evladınız da kulunuz köleniz hizmetkarınız olacak. Karalama yapanları Allah'a havale ediyorum. Kendimi size emanet ediyorum" diye konuştu.

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Haymana'da Yavaş İzdihamı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement