Hayrabolu 24. Ayçiçeği Festivali ve Sanayi Fuarı Başladı - Son Dakika
Yerel

Hayrabolu 24. Ayçiçeği Festivali ve Sanayi Fuarı Başladı

Hayrabolu 24. Ayçiçeği Festivali ve Sanayi Fuarı Başladı

Tekirdağ'ın Hayrabolu ilçesinde gerçekleştirilen "24. Ayçiçeği Festivali ve Sanayi Fuarı" başladı.

14.08.2014 21:46  Güncelleme: 09:46

Hayrabolu Belediye Başkanı Fehmi Altayoğlu, Hayrabolu Kaymakamlığı önündeki Atatürk Anıtı'na çelenk sunulmasının ardından yaptığı konuşmada, festivalin ilçenin sadece tarımsal kimliğini ön plana çıkaran bir festival olmadığını, aynı zamanda sanayisini de ön plana çıkardığını söyledi.

Ayçiçeğinin ilçelerinde en çok ekilen ürünlerden biri olduğunu söyleyen Altayoğlu, "Biz bu yıl ayçiçeği festivalini eskisinde olduğu gibi arının, balcılığın konuşabileceği aynı zaman festival etkinliklerinde çok çeşitli farklı etkinliklerine de başlamak istedik. Bu yıl ulusal bir santranç turnuvası düzenliyoruz. Yine toplu nikah toplu sünnetlerimizi yapıyoruz. Festivallerin vazgeçilmezi konserlerimizle devam ediyoruz. Hayrabolu'da tarım makinesi üreten üreticilerin kendilerini daha iyi anlatacağı Ayçiçeği Festivali'ni gerçek bir tarım sanayi ve tarım fuarında buluşturmak istiyoruz" dedi.

Konuşmanın ardından, Bulgaristan dans grupları ve Pınarhisar Belediyesi halk oyunları ekibi gösterilerini sundu.

Daha sonra festival korteji yürüyüşü, Edirne Belediye bandosu eşliğinde, protokol üyeleri, folklor ekipleri, davulcular, öğrenciler ve vatandaşlar tarafından gerçekleştirildi.

Kültürpark'ta "festival kurdelesi", Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, CHP Tekirdağ Milletvekili Emre Köprülü, İlçe Kaymakamı Tamer Orhan, Belediye Başkanı Fehmi Altayoğlu ve Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan tarafından kesildi.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Hayrabolu 24. Ayçiçeği Festivali ve Sanayi Fuarı Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement