Hayrabolu'dan Kısa Kısa - Son Dakika
Güncel

Hayrabolu'dan Kısa Kısa

Bulgaristan'ın Silistre şehri Tarım Ticaret Meslek Lisesi öğrencileri, Hayrabolu Ticaret Borsası'nı ziyaret etti.

21.04.2016 12:58

Bulgaristan'ın Silistre şehri Tarım Ticaret Meslek Lisesi öğrencileri, Hayrabolu Ticaret Borsası'nı ziyaret etti.

Avrupa Birliği Erasmus programı "Mesleki Eğitimde Uluslararası İşbirliği" projesi kapsamında Tekirdağ'a gelen Silistre Tarım Meslek Lisesi öğrencileri, Hayrabolu'da ziyaretlerini sürdürüyor.

Borsa Başkanı Süreyya Çiftçioğlu, öğrencilere yaptıkları çalışmalar hakkında bilgiler verdi.

Çiftçioğlu, öğrencilerin ziyaretinden dolayı mutluluk duyduğunu dile getirerek, daha sonra öğrenciler ile hatıra fotoğrafı çektirdi.

-Minik öğrencilerden polislere ziyaret

Ella Anaokulu öğrencileri, Hayrabolu İlçe Emniyet Müdürlüğünü ziyaret etti.

Minik öğrenciler, İlçe Emniyet Müdürlüğünde birimleri gezerek, polis araçlarına binip, polislerin nasıl çalıştıklarını gördü.

Hayrabolu İlçe Emniyet Müdürü Fahrettin İlker, ziyarette öğrencilere yönelik İlçe Emniyet Müdürlüğünün tüm okullarda öğrencilere yönelik eğitimler verdiğini söyledi.

Öğrencilerin ziyaretinden dolayı mutluluk duyduğunu dile getiren İlker, "Trafik kurallarını tam olarak öğreniniz ve harfiyen uygulayınız. Okul önlerinde tanımadığınız kişiler ile karşılaşırsanız, bu kişiler de sizleri çağırırsa hemen öğretmenlerinize ve okul müdürüne haber veriniz. Onlar bize bildireceklerdir. Sizin için her türlü fedakarlığı yapmaya hazırız." dedi.

Yağmur duası edilecek

Hayrabolu Ziraat Odası ve Çiftçi Malları Koruma Başkanlığı tarafından yağmur duası edilecek.

Ziraat Odası Başkanı Bülent Can, yaptığı açıklamada, bu yıl yeteri kadar yağış almadığı için kuraklık endişesi yaşanan Hayrabolu'da yağmur duası edeceklerini söyledi.

İlçede uzun süredir yağmur yağmadığını ve çiftçilerin zor günler geçirdiğini ifade eden Can, "Yağışın geçen yıllara nazaran az olması çiftçileri tedirgin etmeye başladı. Kuraklık nedeniyle ekinlerde hastalıklar görülüyor ve üretimde ciddi düşüş yaşanacaktır." dedi.

Can, yağmur duasının yarın saat 11.00'de Hayrabolu gölet sahasında yapılacağını ifade etti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Hayrabolu'dan Kısa Kısa - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement