Hayri İnönü'den "Dünür" Haberine Yalanlama - Son Dakika
Politika

Hayri İnönü'den "Dünür" Haberine Yalanlama

Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü, gazetelerde yer alan "Dünür kondu kafe", "Dünüre sokak kapattı" haberlerini yalanladı.

07.08.2015 14:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü, gazetelerde yer alan "Dünür kondu kafe", "Dünüre sokak kapattı" haberlerini yalanladı.

Yazılı bir açıklama yapan Hayri İnönü, " Sabah Gazetesi'nin 25 Temmuz 2015 tarihli yayınında "Dünür kondu kafe", Akşam Gazetesi'nin 7 Ağustos 2015 tarihli yayınında "Dünüre sokak kapattı' manşeti altında yer alan; şahsımı ve ailemi hedef alan haberlerde yer verilmiş olan vakıaların maddi gerçeklerle hiçbir alakası bulunmamaktadır. Haberde işaret edilmiş olan Halaskargazi Mahallesi Kuyumcu İrfan Sokak'ta 20 yıl önce açılmış bulunan restoranların dünürüm Semih Şeftali ile hiçbir ilişkisi bulunmadığı gibi, eski işletmecinin Belediyemiz tarafından bu yerden çıkartıldığı iddiası da doğru değildir. Haberde sözü edilen işyeri, yıllar önce Belediye'den 'İşyeri açma ruhsatı' almak suretiyle faaliyet gösteren bir işletmedir. İşletmeci değişikliğinin de Belediyemiz ile doğrudan veya dolaylı bir alakası bulunmamaktadır" ifadelerini kullandı.

İBB'nin söz konusu yer için yıkım kararı verdiği ancak Şişli Belediyesi'nin bunu yerine getirmediği şeklindeki iddiaların da gerçek dışı olduğunu vurgulayan İnönü, "Kayıtlarımızın incelenmesi neticesinde; İBB'nin 5 yıl kadar önce imar planında yol olarak gözüken Kuyumcu İrfan Sokak'taki işgallerin kaldırılmasını istediği; ancak sokağın mevcut dokusunun sosyal bir ihtiyaca cevap verdiği yönündeki yerel talep nedeniyle konu hakkında herhangi bir işlem yapılmadığı anlaşılmıştır. Kaldı ki; 5216 sayılı Büyükşehir Belediyesi Kanunu'na göre; imar ile ilgili hususlarda re'sen yetkili olduğunun, ilçe belediyesi tarafından yerine getirilmeyen imara aykırılığının Büyükşehir Belediyesi tarafından giderilme olanağının bulunduğu hususunun da dikkatlerden kaçırılmaması gerekirdi" açıklamasını yaptı.

İnönü açıklamasına şöyle devam etti:

"Habercinin haberini yazarken, kamuya açık bir işletmenin işletmecisinin kim olduğunu, işyerinde asılı olan işyeri açma ruhsatından öğrenmesi son derece olanaklı iken, şahsımı ve ailemi hedef alan bir iddiayı haber konusu yapması üzücüdür. Kamuoyunun bilgilerine sunulur". - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Hayri İnönü'den 'Dünür' Haberine Yalanlama - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement