HAYTAP Üyeleri, İpsala'daki Köpek Barınağını Gezdi - Son Dakika
Yerel

HAYTAP Üyeleri, İpsala'daki Köpek Barınağını Gezdi

HAYTAP Üyeleri, İpsala\'daki Köpek Barınağını Gezdi

Hayvan Hakları Federasyonu üyeleri, İpsala Belediyesi köpek barınağını gezdi.

20.08.2014 10:09  Güncelleme: 10:22

Hayvan Hakları Federasyonu (HAYTAP) üyeleri, İpsala Belediyesi köpek barınağını gezdi.

HAYTAP Bölge Temsilcisi Ege Sakin, incelemenin ardından yaptığı açıklamada, İpsala'da, hayvan hakları ve sokak hayvanlarıyla ilgili bilinç ve farkındalık oluşturmaya çalıştıklarını söyledi.

Son günlerde hayvan haklarıyla ilgili kendilerine ulaşan şikayetleri yerinde görmek için ilçeye geldiklerini belirten Sakin, şöyle konuştu:

"Köpek barınağının istif haline geldiğine dair şikayet üzerine barınağı ziyaret ettik. Ne yazık ki sokaklarda hiç köpek kalmamış ve tüm köpekler barınağa toplanmış. Yasa diyor ki al, kısırlaştır, aldığın yere bırak. Bu şekilde hayvan sayılarını kontrol altına almak gerekiyor. Hayvanları seven olduğu kadar korkan da var. Kısırlaştırılmış hayvanlar, agresif olmazlar, saldırmazlar, kısırlaştırıldıkları için çoğalmazlar. Bir mahallede bir köpek bakılır fakat o mahallede 10 köpek olursa herkes rahatsız olur."

Sakin, İpsala'daki barınağın fiziki koşullarının, Trakya'daki hayvan barınaklarının en iyisi olduğunu vurguladı. Barınağın yönetimindeki eksiklikler nedeniyle sorun yaşandığını dile getiren Sakin, şunları kaydetti:

"İpsala Belediyesi köpek barınağı, şartlar düzeldiğinde değil Trakya'nın Türkiye'nin en iyi barınağı olacak. Belediye başkanımızla görüştük olumlu düşündüğünü gördük. Önümüzdeki günlerde kısırlaştırmalar yapacağını söyledi. Biz de HAYTAP olarak kısırlaştırma, veteriner hekim ve diğer konularda belediyeye destek vereceğiz." - Edirne

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel HAYTAP Üyeleri, İpsala'daki Köpek Barınağını Gezdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement