Hayvan Bakıcılığı Kursunda İlk Etap Tamamlandı - Son Dakika
Yerel

Hayvan Bakıcılığı Kursunda İlk Etap Tamamlandı

Tire Süt Kooperatifi ve Halk Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle açılan hayvan bakıcılığı kursunda ilk etap tamamlandı.

28.01.2014 12:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tire Süt Kooperatifi ve Halk Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle açılan hayvan bakıcılığı kursunda ilk etap tamamlandı.

Tire Kutsan Meslek Yüksek Okulu'nda verilen kursun sertifika töreninde konuşan Tire Süt Kooperatifi Başkanı Mahmut Eskiyörük, Küçük Menderes Havzası'nda çiftinin başlıca geçim kaynağının süt hayvancılığı olduğunu belirterek, üreticinin en önemli sorunlarından birinin de bilgi eksikliği nedeniyle oluşan maddi kayıplar olduğunu dile getirdi.

Bu kaybın önlemesi amacıyla açtıkları kursun yoğun ilgi gördüğüne işaret eden Eskiyörük, şöyle konuştu:

"Bölgede süt hayvancılığının hızlı gelişmesiyle verimlilik açısından Avrupa standartlarını yakaladık. Öte yandan yüksek verimli hayvan ırkları dengeli beslenme ve titiz bakım istiyor. Aksi takdirde hayvanlarda önemli sağlık problemleri yaşanıyor. Bu noktada hayvan bakıcılarının hayvan sağlığı ve beslenmesi konusunda iyi eğitim almış olması gerekiyor. Avrupa'da hayvan bakıcılığı, ziraat mühendisi gibi eğitim almış uzman kişiler tarafından yapılan bir meslektir. Ancak ülkemizde hayvan bakıcılığı bir meslek olarak gelişemedi. Geliri yüksek ve keyifli bir iş olan bakıcılığı özendirerek yeni bir istihdam olanağı yaratmayı amaçlıyoruz. Aynı zamanda bölgede hayvan sağlığını kontrol altına alarak, verimliliği daha da arttırıp üreticinin gelirinin de artması sağlayacağız"

Üreticiye yönelik eğitimlerin süt hayvancılığının geleceği için büyük önem taşıdığını vurgulayan Eskiyörük, "Kursta teorik ve pratik bilgiler birlikte veriliyor. Hayvan beslenmesi, hayvan sağlığı, sağım ve hijyen gibi konular uzmanlar tarafından hızlı öğrenme teknikleri kullanılarak aktarılıyor. Hedefimiz hayvan bakıcılarını eğitip hayvan hastalıklarını en aza indirerek, süt verimini ve kalitesini daha da arttırmaktır" dedi.

Tire Kaymakamı Hüseyin Ergi de Türkiye'nin bir tarım ve hayvancılık ülkesi olduğuna dikkati çekerek üreticilerin pratik bilgisinin olduğunu ancak teoride bilgi noksanlığı yaşandığını kaydetti.

Hayvan bakıcılığı kursunun bu eksikliği tamamlamak için büyük bir adım olduğunu vurgulayan Ergi,  "Siz üreticilerimiz artık birer örnek teşkil ediyorsunuz. Çevrenizdekiler sizin üretim şeklinizi gözlemleyerek örnek alacak. Önder olma göreviniz var. Sizlere bu imkanı sağladığı için Halk Eğitim Müdürlüğümüze ve Tire Süt Kooperatifi'ne teşekkür ederiz. Umarım bu proje Türkiye'ye örnek olur" diye konuştu.

Törene Tire Emniyet Müdürü Fatih Kiremitçi, Tarım Müdürü İbrahim Soylu, Tire Ticaret Odası Başkanı Hüseyin Çapkınoğlu, Tire Süt Üreticiler Birliği Başkanı Bahattin Titiz, Tire Ziraat Odası Başkanı Halil İbişoğlu, Tire Kutsan Meslek Yüksek Okulu Müdürü Prof. Dr. Harun Raşit Uysal da katıldı. - İzmir

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Hayvan Bakıcılığı Kursunda İlk Etap Tamamlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement