Hayvana Şiddet Cezasız Kalmasın" - Son Dakika
Güncel

Hayvana Şiddet Cezasız Kalmasın"

Hayvana Şiddet Cezasız Kalmasın"

Ordu’da bir araya gelen hayvanseverler Eskişehir’de üniversitesi öğrencisi tarafından işkence edilerek öldürülen kedi ve hayvan hakları için eylem yaparak tepkilerini dile getirdi.

19.02.2014 16:20

Ordu'da bir araya gelen hayvanseverler Eskişehir'de üniversitesi öğrencisi tarafından işkence edilerek öldürülen kedi ve hayvan hakları için eylem yaparak tepkilerini dile getirdi.

Ordu'da Doğayı ve Hayvanları Koruma Derneği tarafından organize edilen eyleme çok sayıda vatandaş katıldı.

Hayvanseverler hayvanlara yönelik şiddet ve işkencenin kabahatler kanunundan çıkarılarak Türk Ceza Kanunu kapsamına alınması gerektiğini savundular.

Doğayi ve Hayvanlari Koruma Derneği Ordu Temsilcisi Aziz Işbakan, yaptığı açıklamada, "Eskişehir'de bir kedinin hunharca katledilmesi sadece hayvanseverler arasında değil tüm toplumda üzüntü yaratmıştır. Şiddettin 12 yaşa indiği günümüzde, başta çocuklarımız olmak üzere, toplum genelinde şiddete eğilimin arttığını görmekteyiz. Hayvan hakları dernekleri ve hayvan korumacıların yıllardır ilgili yasayı ceza yasası kapsamına almak için mücadele etmesine rağmen 5199 sayılı hayvanları koruma kanunu ne yazık ki hala kabahatlar kanunu kapsamında olup savunmasız can dostlarımıza yapılan her türlü şiddet ve işkence cezasız kalmaktadır. Hayvan hakları savunucuları olarak Sosyal paylaşım ortamlarında kediyi parçalarken kaydettiği videoları yayınlayan kişi hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunduk" dedi.

"HAYVANA ŞİDDET KABAHAT DEĞİL SUÇ OLARAK ELE ALINMALI"

"Biz bu gün burada yetkililere sesleniyor ve hayvanlara şiddet uygulayanların ceza almasını ve bunun sicillerine işlenmesini istiyoruz" diyen İşbakan, "Bu yapılmadığı sürecek katiller aramızda dolaşmaya devam edecek. Son 40 yılda psikoloji, sosyoloji ve kriminoloji alanında yayınlanan kitap ve bilimsel makaleler, çocuk ve yaşlıları istismar edenlerle, eşlerini dövenler dahil olmak üzere, şiddet suçları işleyen kişilerin, çocukluk ve gençlik dönemlerinde, ciddi boyutlarda ve tekrarlanan nitelikte hayvanlara karşı kötü davranışlar sergilediklerini ve seri katillerin hemen hepsinin küçükken, hayvanlara işkence ettiğini, hatta öldürdüğünü gösteriyor.Psikiyatri uzmanlarının bağlı bulunduğu meslek örgütleri, hayvanlara fena muameleyi, davranış bozukluğunun tanısında bir kriter kabul ediyorlar.Hayvana şiddet kabahat değil suç olarak ele alınmalı. İşkence, tecavüz ve katliam sorumluları indirimsiz, ertelemesiz hapis cezası ile cezalandırılmalıdır" şeklinde konuştu. - ORDU

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Hayvana Şiddet Cezasız Kalmasın' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement