Hayvanlara Şiddete Siyah Kurdeleli Tepki - Son Dakika
Güncel

Hayvanlara Şiddete Siyah Kurdeleli Tepki

Hayvanlara Şiddete Siyah Kurdeleli Tepki

Zonguldak'ta, Dünya Hayvan Hakları Koruma Günü nedeniyle düzenlenen programa katılanlar, hayvanlara uygulanan şiddeti protesto etti.

04.10.2013 17:27  Güncelleme: 17:35

Zonguldak'ta, Dünya Hayvan Hakları Koruma Günü nedeniyle düzenlenen programa katılanlar, yakalarına siyah kurdele takarak, hayvanlara uygulanan şiddeti protesto etti.

Zonguldak Hayvan Hakları Derneği'nin, Demirpark Alışveriş Merkezi'nde düzenlediği törene Vali Yardımcısı Ahmet Mailoğlu, İl Afet ve Acil Durum Müdürü Ahmet Güngör, Zonguldak Orman ve Su İşleri Müdürü Sezgin Örmeci, hayvanseverler ve öğrenciler katıldı.

Zonguldak Hayvan Hakları Derneği Başkanı Evren Türeci Sezgin, "İsterdik ki bu günü kutlama havasında geçirelim. Ama ne yazık ki böyle yapmayacağız. Çünkü, Zonguldak'ta gidişat hayvanlar adına her ne kadar güzel olsa da Türkiye'nin ve dünyanın birçok yerinde hayvanlar ne yazık ki acı çekmeye, itlaf edilmeye, öldürülmeye devam ediyor. O yüzden yakamızda bunun bir göstergesi olarak siyah kurdelelerimiz var. Ama yine de umutluyuz. Çünkü biliyoruz ki şiddetin karşısında sevgi ve öfkenin karşısında da merhamet kazanacak" dedi.

Vali Yardımcısı Ahmet Mailoğlu ise çocukların hayvan sevgisiyle yetiştirilmesi gerektiğini söyledi. Mailoğlu, "Eğer hayvanı sevemezse bir insan, insanı sevmesini de çok beklemeyin. Çocuklarımızı yuva bozan değil, kanadı kırılmış bir kuşu tekrar nasıl uçurabileceğini düşünmeye itmediğimiz sürece ülkemizde ne asayişten ne huzurdan ne mutluluktan söz edemeyiz. Hayvanların sevgisini mutlaka bu yaşlarda aşılamamız lazım" diye konuştu.

Tören, yakalarına siyah kurdele takan anaokulu ve ilkokul öğrencilerinin hazırladığı şiir ve şarkıları okuması ile sona erdi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Hayvanlara Şiddete Siyah Kurdeleli Tepki - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement