Hayvanları Zehirleyeni İhbar Edeni Ödüllendirecek - Son Dakika
Yerel

Hayvanları Zehirleyeni İhbar Edeni Ödüllendirecek

Muğla'nın Marmaris ilçesinde, sokaklardaki sahipli veya sahipsiz hayvanların zehirlenerek öldürüldüklerini öne süren bir vatandaş, olayı gerçekleştirenleri ihbar edene 5 bin lira ödül vereceğini ilan etti.

30.12.2015 19:06

Muğla'nın Marmaris ilçesinde, sokaklardaki sahipli veya sahipsiz hayvanların zehirlenerek öldürüldüklerini öne süren bir vatandaş, olayı gerçekleştirenleri ihbar edene 5 bin lira ödül vereceğini ilan etti.

Marmaris Hayvanları Koruma Derneği ile İçmeler Doğa ve Hayvanları Koruma Derneği üyeleri, Armutalan Mahallesi'nde hayvanların zehirlenerek öldürüldüğü iddiası üzerine olayı protesto etti.

Mahalle sakinlerinden Vahap Yıldız, hayvanları zehirleyerek öldürenleri ihbar edene 5 bin lira ödül vereceğini açıklayarak, buna ilişkin hazırladığı ilanları mahalledeki iş yerine ve bazı noktalara astı.

İhbarı ödüllendireceğine ilişkin el ilanları da dağıtan Yıldız, AA muhabirine yaptığı açıklamada, zehirlenme olaylarının Armutalan Mahallesi 422. Sokak'ta başladığını ve kendi köpeğinin de burada zehirlendiğini ifade etti.

Sokaklara ve parklara yakın yerlere atılan zehirli yiyecekler nedeniyle çocukların da ölüm riskiyle karşı karşıya olduğunu söyleyen Vahap Yıldız, şöyle konuştu:

"Geçtiğimiz hafta da köfte üzerine zehir sürülmüş, bunu yiyen köpekler ve kediler öldü. Bu zehirlerin numunelerini savcılığa verdik, gelip inceleme yaptılar. Çok aşırı zehir olduğu söylendi. Bunun yenmesi şart değil. Bir çocuk yemese de eline sürüp ağzına götürse bile çocuğun ölümüne yol açacak bir zehir. Çok ağır bir zehir bu. Bu kadar ağır bir zehrin herkesin eline geçmesi normal değil ve kesinlikle bu yasaklanmalı. Çocuk parkının dibinde köpekler geliyor diye zehirler buraya da atılmış, çocuklar hiç düşünülmemiş."

Yıldız, hayvanları zehirleyenleri uzun zamandır yakalayamadıkları için ihbar edene ödül vermeye karar verdiğini dile getirerek, ilanları astıktan sonra vatandaşların konuya ilgisinin arttığını kaydetti.

Ödül miktarı artabilir

Ödülün hayvanları koruma dernekleri tarafından daha da artırılabileceğini anlatan Vahap Yıldız, "Bu kişiyi bize, emniyet kuvvetlerine bildiren insana mutlaka para ödülü vereceğiz. Bu ödül de 5 bin liradan az olmamak kaydıyla 10 bin lira da olabilir. İlanları yeni astık ve çok olumlu tepkiler aldık. Bize gelen ihbarlar bir kişiyi gösteriyor. Ancak, bunun telefonla olmaması lazım, 'Ben bu kişiyi gördüm' diyerek savcılığa ifade vermesi gerekiyor. En kısa sürede bu kişinin yakalanacağını düşünüyorum" diye konuştu.

Ödül ilanının asıldığı marketin sahibi Mustafa Erdem ise ilandan sonra mahalle sakinlerinin konuyla ilgilendiğini ve duyarlı olduklarını belirtti.

Marmaris Hayvanları Koruma Derneği Sekreteri Dilek Tınaz da hayvanların acımasızca zehirlendiğini dile getirerek,  sahipli veya sahipsiz hayvanların zehirlenmesinin yanında çocukların da tehlike altında olduğunu söyledi.

Yaşanan olaydan büyük üzüntü duyduklarını anlatan Tınaz, "Ekim ayından beri bu bölgede onlarca kedi ve köpek zehirlenerek ölmüş, son olarak 28 Aralık'ta sahipli bir köpek zehirlenerek hayatını kaybetmiştir. Biz halen doğayı ve doğadaki canlıları pervasızca zehirleyen kişi ve kişilerin ortaya çıkarılmasını istiyoruz" dedi.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Hayvanları Zehirleyeni İhbar Edeni Ödüllendirecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement