HDP'den Nusaybin'de 'Öcalan'a Özgürlük' Yürüyüşü - Son Dakika
Güncel

HDP'den Nusaybin'de 'Öcalan'a Özgürlük' Yürüyüşü

HDP\'den Nusaybin\'de \'Öcalan\'a Özgürlük\' Yürüyüşü

Mardin'in Nusaybin İlçesi'nde HDP ve DBP ilçe başkanlıkları tarafından, 'Öcalan'a özgürlük' adı altında yürüyüş düzenlendi.

23.06.2015 11:04  Güncelleme: 12:18
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

HDP ve DBP Nusaybin İlçe başkanlıkları tarafından düzenlenen 'Öcalana'a özgürlük' yürüyüşüne, Belediye Başkanı Sara Kaya, HDP İlçe Başkanı Sabiha Gündüz, DBP İlçe Başkanı Zeynep Alğan ve çok sayıda kişi katıldı. Demokrasi Caddesi'nde toplananlar Mitanni Parkı'na kadar yürüdü. Burada grup adına açıklama yapan Emin Alkan, HDP'nin seçim başarısının Abdullah Öcalan'ın projesinin başarısı olduğunu belirterek, şöyle konuştu:

"Çözüm süreci adı altında şimdiye kadar hep bizleri oyalama politikaları izlendi. Baskılar ve tutuklanmalar her geçen gün artmakla beraber İmralı heyetinin Abdullah Öcalan ile görüşme talepleri kabul edilmemiş ve çözüm yollarının önü kapatılmıştır. Bizlerin de bildiği gibi özgürlüğe giden yolda Öcalan olmadan yürümeyiz. Eğer bir barış bir çözüm olacaksa bu Öcalan'ın özgürlüğüyle olacaktır, öyle ki ülkede tartışılması gereken tek gündemin Öcalan'ın özgürlüğü olmalıdır ve bir an önce tecridin kaldırılması ve çözüm yollarının önünün açılması devletin temel gerekliliğidir, önderliğin özgürlüğü için tıpkı Güney Afrika'da Mandela'nın özgürlüğü için yürütülen mücadele gibi bir mücadele verilmelidir. Kürt sorununun başarıya ulaşması için mutlaka önderlik özgürleştirilmelidir. Sayın Abdullah Öcalan Kürt halkı lideri olmakla beraber tüm dünya tarafından kabul görülmüş bir lider olmuştur."

Yürüyüşe katılanlar daha sonra olaysız dağıldı. - Mardin

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel HDP'den Nusaybin'de 'Öcalan'a Özgürlük' Yürüyüşü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement