Hdp Eş Genel Başkanı Demirtaş Açıklaması - Son Dakika
Politika

Hdp Eş Genel Başkanı Demirtaş Açıklaması

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, "Hükümetin güven vermesi lazım. Pratik adımlarla, sadece bize değil, Türkiye kamuoyuna güven vermesi lazım. Hükümetin yapması gereken şey doğru adımlarla, böyle güvenlik paketleriyle falan değil, demokrasi paketleriyle herkese güven vermesi lazım" dedi.

17.03.2015 15:07

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, "Hükümetin güven vermesi lazım. Pratik adımlarla, sadece bize değil, Türkiye kamuoyuna güven vermesi lazım. Hükümetin yapması gereken şey doğru adımlarla, böyle güvenlik paketleriyle falan değil, demokrasi paketleriyle herkese güven vermesi lazım" dedi.

Demirtaş, partisinin grup toplantısının ardından salondan ayrılışı sırasında basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

"Sekreterya konusunda netleşen isimler olup olmadığı" ve nakille ilgili sorular üzerine Demirtaş, "Yok. Pek daha netleşmedi. Haber bekliyoruz. Yani bir iki gün içerisinde... Bilemiyoruz. Nakili, Adalet Bakanlığı yapıyor. Onlara sormanız lazım. Bizim bilgimiz olmaz bu tür işlerden. Ancak biz adaya gidince haberimiz olur. Ama Adalet Bakanlığı bir açıklama yaparsa hepimiz öğrenmiş oluruz. Biz daha bilmiyoruz henüz" değerlendirmesinde bulundu.

"Çok kısa bir grup toplantısı yaptınız. Kafalar karışık mı? Bir soru işareti mi var?" sorusunu ise Demirtaş, "Tek bir cümlede aslında HDP'nin, önümüzdeki dönem ne yapmak istediği ve nasıl yapacağını anlatmış olduk. Uzun bir konuşmaydı bence" diye yanıtladı.

"21 Mart mesajıyla ilgili bir gelişme var mı?" sorusu üzerine de Demirtaş, "Yok, arkadaşlar. Onu da işte birkaç gün sonra zaten Diyarbakır'da okunacak. Onu hep birlikte göreceğiz. Yani biz de görmüş değiliz henüz" ifadesini kullandı.

"Hasta tutuklularla ilgili olarak Meclis'e bir teklifin ya da tasarının geleceği söyleniyor. Size gelmiş, Hükümetle yapılan görüşmelerde konuşulmuş bir şey var mı?" sorusuna ise Demirtaş, şu yanıtı verdi:

"Hayır. Bizim yaptığımız, Hükümetle arkadaşlarımız ne konuştuysa bunları kamuoyuna açıkladık. Yani açıkladığımız dışında hiçbir gelişme yok maalesef. Yani durumu acil olan 60'tan fazla mahkum var. Bunların aralarında hani değişik siyasetlerden yatanlar da var, adliler de var. Bunlar insan hakları konuları, vicdan meselesi her şeyden önce. Bir süreçle doğrudan bağlantılı olmaktan çok insani bir konu. İnşallah en kısa sürede bu insanlar tahliye olur, ailesinin yanında veya uygun hastane koşullarında tedavilerini gerçekleştirirler diye umut ediyoruz."

-"Sürecin hatırına AKP'nin hatalarını görmezden gelemeyiz"

"Güvenmediğinizi ifade etmiştiniz. Ama müzakereler bu arada sürüyor. Ortada bir çelişki olmuyor mu? Güven duymadığınız bir ortamda bu sürecin ilerlemesiyle ilgili" sorusu üzerine Demirtaş, şu görüşleri dile getirdi:

"Hükümet onlar. Başka kiminle görüşülebilir ki. Hükümetin güven vermesi lazım. Pratik adımlarla, sadece bize değil, Türkiye kamuoyuna güven vermesi lazım. Hükümetin yapması gereken şey doğru adımlarla, böyle güvenlik paketleriyle falan değil, demokrasi paketleriyle herkese güven vermesi lazım. Fakat bunu, güveni oluşturacak olan HDP değildir. HDP'den kimse böyle bir şey beklemesin. AKP'nin attığı adımlar güvensizlik oluşturuyor. Biz halkımızı, kamuoyunu yanıltacak değiliz. AKP'ye kaç kişi güveniyor ki şu ülkede yani. Mecburen oy verenler dışında herhalde AKP'ye güvenen kalmadı. Biz, sürecin hatırına AKP'nin hatalarını görmezden gelemeyiz. Böyle bir şey olmayacak yani."

"Bundan sonra sizi alanlarda mı göreceğiz? Son grup toplantınız mı bu?" sorusuna ise Demirtaş, "Muhtemelen. Yani bir sonraki hafta belki eş başkanımız yapacak, ama ben ve eş başkanımız sık sık alanlarda olacağız. Kampanyanın başında olacağız" ifadesini kullandı.

Kaynak: AA

Son Dakika Politika Hdp Eş Genel Başkanı Demirtaş Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement