Hdp Eş Genel Başkanı Yüksekdağ Açıklaması - Son Dakika
Güncel

Hdp Eş Genel Başkanı Yüksekdağ Açıklaması

"Cumhurbaşkanlığı seçimi dönemi, bizim bir fikrin yaşama geçtiğini gördüğümüz en önemli eşik olmuştur" "CHP'nin ve MHP'nin oluşturduğu blok, 'çatı' denilen blok da bugün o kadar zayıf, o kadar çürük bir çatı haline gelmiş ki en ufak bir esintide, çatı uçup dağılacak pozisyonda"

20.07.2014 19:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, "Cumhurbaşkanlığı seçimi dönemi, bizim bir fikrin yaşama geçtiğini gördüğümüz en önemli eşik olmuştur" dedi.

Kadıköy Yoğurtçu Parkı'nda düzenlenen "Kadın Forumu"na katılan Yüksedağ, burada yaptığı konuşmada, HDP'nin cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş'ın gittikçe daha fazla toplumun farklı kesimlerinin sahiplendiği bir aday profili sergilemeye başladığını söyledi.

Bu durumun Türkiye'de bu zamana kadar egemen siyaset dengelerinin oldukça güçlü biçimde değişeceğine dair önemli sinyaller verdiğini anlatan Yüksekdağ, artık değişimin arandığı bir dönemin başladığını dile getirdi.

Yüksekdağ, bu değişim isteğini anlayabilecek bir siyasi merkezin bugüne kadar kendini göstermediğini savunarak, "AKP Türkiye toplumunun değişim isteğini, yeni bir yaşam isteğini temsil edebilecek durumda değil. CHP'nin ve MHP'nin oluşturduğu blok, 'çatı' denilen blok da bugün o kadar zayıf, o kadar çürük bir çatı haline gelmiş ki en ufak bir esintide çatı uçup dağılacak pozisyonda" diye konuştu.

Cumhurbaşkanlığı seçimi kampanyasına değinen Yüksekdağ, şöyle devam etti:

"CHP'nin çatısı çatırdıyor, daha bir fırtına bile esmeden. Çünkü CHP'nin bu zamana kadar ortaya koyduğu, daha doğrusu siyasi malzeme edindiği, siyasi dayanak haline getirdiği taleplere uymayan, içeriğe uymayan, halkın, CHP tabanının beklentilerine cevap vermeyen, tam tersine demokrasi arayışı, özgürlük arayışı, demokrasi ve özgürlükten yana değişim beklentisi olan CHP tabanını oldukça rahatsız eden bir tercih ve yönelim ortaya koymasıdır."

Yüksekdağ, Türkiye toplumunun değişen, farklılaşan yapısını, demokratik ve özgürlükçü değişim ihtiyacını en güçlü şekilde temsil edebilecek bir seçeneğin ortaya çıkarılmasının tarihi önem taşıdığını aktardı.

Selahattin Demirtaş'ın siyaset sahnesine çıkmasının tarihsel bir eşiğin aşılması noktasında önemli olduğunu söyleyen Yüksekdağ, "Biz cumhurbaşkanlığı seçim sürecini, sadece bugünden düşünmemeliyiz. Bugünden yaratacağımız tarihi kazanımı ve tarihsel kazanımı yaratan potansiyelimizi de doğru biçimde görmemiz gerekiyor" değerlendirmesinde bulundu.

HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, "Cumhurbaşkanlığı seçimi dönemi, bizim bir fikrin yaşama geçtiğini gördüğümüz en önemli eşik olmuştur. Artık HDP'nin fikrine, yeni yaşam çağrısına, eşitlikçi, özgürlükçü bir Türkiye çağrısına daha fazla insanımızın yüzünü döndüğünü görüyoruz" şeklinde konuştu. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Hdp Eş Genel Başkanı Yüksekdağ Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement