Hdp Grup Başkanvekili Baluken Açıklaması - Son Dakika
Politika

Hdp Grup Başkanvekili Baluken Açıklaması

HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken, "HDP Grubu olarak bugün ortaya koymuş olduğumuz siyasi tavır, Cumhurbaşkanlığı makamına değil, Recep Tayyip Erdoğan'ın mevcut savaş ve darbe uygulamalarına karşıdır" dedi.

01.10.2015 18:21
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken, "HDP Grubu olarak bugün ortaya koymuş olduğumuz siyasi tavır, Cumhurbaşkanlığı makamına değil, Recep Tayyip Erdoğan'ın mevcut savaş ve darbe uygulamalarına karşıdır" dedi.

Baluken ve HDP Grup Başkanvekili Pervin Buldan, birlikte TBMM'de basın toplantısı düzenledi.

Toplantıda ilk olarak konuşan Buldan, HDP olarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın konuşması sırasında Genel Kurul'u terk ettiklerini anımsatarak, "Erdoğan'ın, Cumhurbaşkanı sıfatını taşımadığını, kendisinin daha çok AKP Genel Başkanlığını yaptığını, Cumhurbaşkanlığı tarafsızlığını yitirdiğini ve özellikle yaşanan savaş sürecinin bütün sorumluluğunun da üzerinde olduğunu" ileri sürdü.

"Erdoğan'ın, çözüm masasını devirerek, Türkiye'yi kaos ve çatışma sürecinin de içerisine çektiğini" savunan Buldan, siyasi istikrarsızlığın nedeninin de Cumhurbaşkanı Erdoğan olduğunu iddia etti.

Buldan, "Bugün aldığımız kararın, Cumhurbaşkanlığı makamına ilişkin olmadığını, Genel Kurul'a ilişkin olmadığını, halkın iradesine ilişkin olmadığını da belirtmek istiyoruz. Aldığımız karar tam anlamıyla Recep Tayyip Erdoğan'ın şahsına ilişkindi. Bunun da bilinmesini özellikle istiyoruz" diye konuştu.

HDP Grup Başkanvekili Baluken ise Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, özellikle partilerine yönelik ötekileştiren, dışlayan ve hedefe koyan bir tutum sergilediğini savunarak, "Hemen hemen her konuşmasında artık sadece HDP'nin eş başkanları, milletvekilleri ya da yöneticilerini değil, HDP'ye oy veren seçmenleri de hedef haline getiren bir siyasi parti genel başkanı ile karşı karşıyayız" değerlendirmesinde bulundu.

Baluken, "Yerli ve milli tanımı yaparak, HDP'ye oy veren bütün seçmeni zan altında bırakan, parlamentoda olsalar dahi vatan haini olarak gördüğünü söyleyen bir anlayışla Türkiye'deki toplumsal kutuplaştırmayı, iç savaşa doğru götürmek isteyen bir şahsı, biz 78 milyonun Cumhurbaşkanı olarak asla görmüyoruz" ifadesini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, 7 Haziran hiç sandığa yansımamış gibi Türkiye'yi seçime götürdüğünü ileri süren Baluken, "Tarafsız olması gereken, anayasal sınırları belirlenmiş olan bir Cumhurbaşkanının bu tarz siyasi karar süreçlerine müdahalesi, bir darbe zihniyetidir, bir darbeci anlayıştır" dedi.

"Ekonomik istikrarsızlıktan tutalım da toplumun giderek kutuplaştığı, iç savaş ortamına gittiği, basın üzerinde baskıların arttığı, artık yazarların sokak ortasında mafyavari yöntemlerle dövüldüğü bir ortamın müsebbibi işte bu saray zihniyetidir" görüşünü ileri süren Baluken, gazeteci Ahmet Hakan Coşkun'a geçmiş olsun dileğinde bulundu.

Baluken, "HDP Grubu olarak bugün ortaya koymuş olduğumuz siyasi tavır, Cumhurbaşkanlığı makamına değil, Recep Tayyip Erdoğan'ın mevcut savaş ve darbe uygulamalarına karşıdır. Şahsi olarak da kendisiyle herhangi  bir sorunumuz yoktur. Ancak devreye koyduğu darbe ve savaş konseptiyle HDP olarak büyük bir derdimiz vardır" diye konuştu.

İdris Baluken, "Parlamento tarihinde ilk kez bu kadar yanlı, bu kadar taraflı bir siyasi parti genel başkanı konuşması izledik. Bir Cumhurbaşkanı konuşması değildi. AKP Genel Başkanının savunmada olan, polemiklere boğulmuş ve yine hedefine HDP'yi koyan son derece başarısız bir konuşmasını gördük" değerlendirmesinde bulundu.

Baluken, "Bugün yapmış olduğu konuşmayla 78 milyonun Cumhurbaşkanı olmadığını, AKP'nin siyasi parti genel başkanı olduğunu bir kez daha ortaya koymuştur. Dolayısıyla HDP'nin siyasi tavrı, grup olarak ortaya koymuş olduğu tavır da bizzat kendi eliyle kendisi tarafından Meclis kürsüsünde doğrulanmış oldu" ifadesini kullandı.

"Bu tavrı sürdüğü sürece HDP'nin, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a karşı siyasi tavırlarının da devam edeceğini" dile getiren Baluken, "Seçim süreci içerisinde de kendisini yakından takip ediyoruz. Seçim güvenliği, seçime şaibe karıştırma, halkın, seçmenin iradesini gasp etmeyle ilgili en küçük bir arayışında karşısında bugün olduğu gibi HDP'yi bulacaktır. HDP hem onu teşhir edecek, hem de onun bütün bu arayışlarını boşa çıkarmaya devam edecektir" dedi.

Kaynak: AA

Son Dakika Politika Hdp Grup Başkanvekili Baluken Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement