Hdp Grup Başkanvekili Baluken Açıklaması - Son Dakika
Politika

Hdp Grup Başkanvekili Baluken Açıklaması

HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken, "AKP Genel Başkanı değil, bir Başbakan görevden alınmıştır.

06.05.2016 15:48
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken, "AKP Genel Başkanı değil, bir Başbakan görevden alınmıştır. Başbakanlık makamı da bizzat saray tarafından tasfiye edilmiştir." iddiasında bulundu.

Baluken, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, MHP'deki kurultay tartışmaları, AK Parti'de Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun aday olmayacağı olağanüstü kongre süreci, CHP'de ise "dokunulmazlık" tartışmalarında "sarayın rol oynadığını" savundu. Baluken, "darbe mekaniğinin uzanmadığı, yönlendiremediği, diz çöktürmediği tek adresin HDP olduğunu" ileri sürdü.

Yaşanan son süreçle bir an önce başkanlık sisteminin tahkiminin hedeflendiğini belirten Baluken, "Davutoğlu, bunun için çok çalıştı ama karşısında HDP gibi bir güç olduğu, HDP'yi engel olmaktan çıkaramadığı için tasfiyesi devreye konuldu. Davutoğlu'nun tasfiye sürecini doğru okumak gerekiyor. Bugün de HDP'ye karşı Erdoğan ve saray çevresinin bu kadar saldırmalarının nedenini burada aramak lazım. Bu gidiş, aynı zamanda sarayın, darbecilerin çöküntüsünün de habercisi ve müjdecisi olarak görülmeli." ifadelerini kullandı.

Baluken, Davutoğlu'nun dün kamuoyundan helallik istediğini hatırlatarak, "Bu toprakların yaşadığı en ağır trajediyi önümüze getiren bir Başbakan pratiğine asla hakkımızı helal etmiyoruz." dedi. Baluken, şöyle konuştu:

"AKP Genel Başkanı değil, bir Başbakan görevden alınmıştır. Başbakanlık makamı da bizzat saray tarafından tasfiye edilmiş oluyor. Bundan sora oraya oturacak olan kişinin Başbakan sıfatı olmayacak, sadece sarayın emrini yerine getiren bir memur olarak çalışmış olacak. Davutoğlu'nun görevden alınması, sadece Başbakan tasfiyesi değil, bir bütün olarak Başbakanlık kurumunun saray darbecileri tarafından hedeflendiğini ortaya koyuyor. Erdoğan 78 milyonun tamamının kendisine biat etmesini istiyor. AKP'ye oy veren seçmenler, kendi iradelerine sahip çıkmalı. Yüzde 49,5 oy etrafında şekillenen iradenin bu şekilde ayaklar altına alınması, eminim ki AKP'ye oy veren seçmenler de kabul etmeyecektir. AKP tabanı, nereye savrulduğunu görmek istiyorsa kurucu kadroların nerede olduğuna baksın. Bu sorgulama önümüzdeki süreçte ciddi şekilde yapılacak. CHP tabanına çağrımız; CHP tabanı da önümüzdeki günlerde demokrasiye yönelik saray darbesiyle ilgili sesini daha gür çıkarmalı."

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun "Davutoğlu'na hakkını helal etmesini" nasıl değerlendirdiği sorusuna Baluken, " Kılıçdaroğlu'nun kendi bileceği iş. Dokunulmazlık kılıfıyla devreye konulmak istenen darbe sürecine nasıl eklemlendiğini CHP tabanı ciddi şekilde sorguluyor." karşılığını verdi.

Kaynak: AA

Son Dakika Politika Hdp Grup Başkanvekili Baluken Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement