Hdp: Halkın Üzerine Ateş Açma Emri Verenler Hakkında Soruşturma Başlatılmalı - Son Dakika
Güncel

Hdp: Halkın Üzerine Ateş Açma Emri Verenler Hakkında Soruşturma Başlatılmalı

HDP, Lice'de heykel yıkma amacıyla gerçekleştirilen askeri müdahaleyle ilgili "Halkın üzerine ateş açma emrini veren askeri yetkililer hakkında derhal soruşturma başlatılmalı ve bu kişiler açığa alınmalıdır" dedi.

19.08.2014 15:58

HDP, Lice'de heykel yıkma amacıyla gerçekleştirilen askeri müdahaleyle ilgili "Halkın üzerine ateş açma emrini veren askeri yetkililer hakkında derhal soruşturma başlatılmalı ve bu kişiler açığa alınmalıdır" dedi.

HDP'den yapılan açıklamada Diyarbakır'ın Lice ilçesindeki heykeli yıkmak amacıyla yapılan askeri müdahalede, alandaki yurttaşların üzerine ateş açıldığı, pek çok yurttaşın yaralanırken, Mehdin Taşkın yaşamını yitirdiği belirtildi. Taşkın'ın, ön otopsi raporuna göre başından tek kurşunla vurulduğu kaydedilen açıklamada, Taşkın'a rahmet, ailesine ve yakınlarına başsağlığı ve sabır, yaralılara da acil şifalar dilendi.

Açıklamada, olayın MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin "kışkırtmasıyla" büyüdüğü belirtilerek, "Diyalog yoluyla çözülmesi gereken bir konunun askeri bir saldırı ile karşılık bulması, heykelin yerinden alınması, mezarların bir kısmının asker kurşunlarıyla tahrip edilmesi, asker ve sivil bürokrasinin, siyasi iktidarın çözümden ve müzakereden ne anladığını göstermiştir" denildi. Toplumsal barışın, ancak halkların değerlerine saygı gösterilerek geliştirilebileceği belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Yitirilmiş olan canların anıldığı ve yer aldığı mezarlara ve o alanlarda yaratılan sembollere tahammülsüzlük kabul edilemez. Halkın değerlerine hakaret ederek, askerler vasıtasıyla bu değerleri çiğneyerek halkın gönlü değil öfkesi kazanılır. Halka yönelik bu saldırıyı kınıyoruz. Halkın üzerine ateş açma emrini veren askeri yetkililer hakkında derhal soruşturma başlatılmalı ve bu kişiler açığa alınmalıdır. Heykel için bir günde yıkım kararı alan mahkemenin, bir kişinin katledildiği saldırıda aynı hızla soruşturma yapmasını bekliyoruz. Yargının tutumu barışa hizmet etmelidir."

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Hdp: Halkın Üzerine Ateş Açma Emri Verenler Hakkında Soruşturma Başlatılmalı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement